Samsung

Samsung Yeni SSD ‘lerini CES 2015’ de duyurdu!

Reklam

Bildiğiniz üzere CES 2015 fuarı ile birlikte teknoloji firmaları ürünlerini tanıtmaya başladılar. Samsung firması da dün akşam düzenlediği bir etkinlikle yeni ürünler hakkında bilgiler verdi.
Sabahki haberimizde Samsung’ un kendi geliştirdiği işletim sistemi TİZEN’ i entegre ettiği yeni akıllı televizyonları hakkında bilgiler vermiştik. İşte bu etkinlikte Samsung’ un duyurduğu bir başka ürünü ise SSD.
Bilgisayarlarımızda ve diğer teknoloji ürünlerimizde artık yavaş yavaş hayatımıza giren bu Solid State Drive – SSD dediğimiz yeni nesil diskler ürünlerimizin daha performanslı ve daha hızlı çalışmasına neden oluyorlar. SSD kullanımı fiyatlarının düşmesi ile birlikte eski HDD’ lerin yerini alarak bilgisayarlarımızın performansını çok daha arttırmakta.

SSD hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;
Veri depolamak için geliştirilmiş sabit disklerin yerini alan veri depolama aygıtıdır. Mekanik bir sabit diskin maksimum yazma hızı ortalama 150mb/sn iken SSD’lerde bu hız 560mb/sn’dir. En büyük avantajları; Isı, ses, düşük enerji sarfiyatı ve mekanikliğin ortadan kalkması. SSD’lerin çalışma mantığı RAM’ler ile aynı. Yani Rastgele Erişilebilir Bellek RAM (random acces memory). Veri yolları her mikroçipe paralel bağlanarak istenilen bilgiye eş zamanlı olarak erişilebilir. Bu nedenle SSD’ler çok yüksek hızlara erişebilir.
Kaynak ; wikipedia

Samsung firması da SSD üretimine önem vermekte ve piyasada bir çok SSD modeli bulunmakta. CES 2015 fuarı için gerçekleştirilen Samsung etkinliğinde firma yeni ürünlerini tanıttı.
Bu yeni Samsung SSD özelliklerine baktığımızda ise T1 adını aldığını görüyoruz. T1 adlı bu yeni ürün AES 256 bit şifreleme sistemi kullanarak güvenlik bakımından oldukça ileri bir hamle yapmış gözüküyor. Bir diğer önemli özellik ise tanıtılan yeni SSD modelinin taşınabilir oluşu. SSD ürünleri ufak boyutlarda olmasından dolayı bilgisayarlarımızda zaten yer kaplamıyorlardı. Sessiz çalışmaları da bir diğer önemli tercih nedeni.

Samsung Ssd T1
Ces 2015; İşte Samsung’ Un Tanıttığı Yeni Ssd T1

Yaklaşık 0,9 gram ağırlığında olan T1, 450 Megabayt aktarım hızı ile öne çıkıyor. Cihaz, USB 3.0 bağlantı desteği de sunuyor.
Boyutları ; 2.1 x 2.8 x 0.36 inç
Gizli dosyaları korumak için özel güvenlik yazılımı.
Samsung T1 20 Ocak’ tan itibaren satışa çıkarılması beklenirken, aşağıdaki fiyatlarda olması öngörülüyor ;

Samsung T1 250GB: 179 dolar
Samsung T1 500GB: 299 dolar
Samsung T1 1TB: 599 dolar

SSD kullanan bir bilgisayarın yapmaması gerekenleri anlattığımız yazımıza da mutlaka göz atın.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu