Android

Samsung’dan İkinci Nesil 10 nanometre LPDDR4X DRAM Üretimi

Reklam

Samsung’dan İkinci Nesil 10 nanometre LPDDR4X DRAM Üretimi. Güney Kore’li bir şirket olarak teknoloji devi haline gelmeyi başarmış olan Samsung firması geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ikinci nesil 10 nanometre LPDDR4X DRAM serisinin üretimine başlayacaklarını duyurdu.

Yeni DRAM serisinin önceki nesle göre çok daha düşük bir enerji üretimine sahip olacağını da belirte firmanın yeni nesil teknolojisini müşterisi ile buluşturmak için sabırsızlandığı yapılan açıklamalardan anlaşılıyor.

Teknoloji devi firmanın model akıllı telefonlarda güç tüketiminin düşürülerek daha yüksek performans sağlanmasına yardımcı olacak 10 nanometre LPDDR4X DRAM serisinin üretimine başladığını duyurması ile teknoloji sektöründe ciddi bir kargaşa meydana geldi.

Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamada yeni DRAM modeli şuan ki akıllı cihazlarda kullanılan 16Gb LPDDR4X DRAM modeline göre %10 oranında güç tasarrufu sağlayarak veri hızını 4266Mbps’te tutmaya devam edecek.

Samsungdan Ikinci Nesil 10 Nanometre Lpddr4X Dram Uretimi

İkinci Nesil 10 Nanometre LPDDR4X DRAM Modeli 2019’da Gelecek

Samsung firmasının geliştirmeye üretimine başlamış olduğu 10 nanometre LPDDR4X DRAM modeli 2018 yılının son aylarında ya da 2019 yılının başında tanıtılacak olan akıllı telefonlar ile birlikte piyasaya sürülecek.

Şirketin yaptığı açıklamaya ek olarak artan DRAM talebinin karşılanabilmesi adına üretimin %70 oranında genişletildiği ve Pyeongtaek’te firma adına yeni bir üretim hattının başlatılacağı dile getirildi.

Reklam

Şirket yetkililerinden gelen bilgiler doğrultusunda 8 GB LPDDR4X mobil DRAM üretiminin yapılabilmesi için dört adet 10nm sınıfı 16GB LPDDR4X DRAM modelinin birleştirildiği öğrenildi.

Bu nedenle %20 oranında daha ince DRAM modeli üretiminin yapılabildiğini de dile getiren yetkililer akıllı cihazların daha ince olmasının önünü açabildikleri konusunda bir teminat verdiler İkinci nesil 10 nanometre LPDDR4X DRAM modeli müşterilere 4 GB, 6 GB ve 8 GB genişliğindeki paketler olacak sunulacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu