Samsung

Samsung’tan LG ve Apple’la Büyük Anlaşma

Reklam

Samsung, artık yalnızca “akıllı telefon üreten firma” olarak anılmak istemiyor. Bu durumun daha da ötesine geçerek artık rakip telefon şirketlerinin üreteceği akıllı telefonlarda kullanılacak RAM’leri tederik edecek. Samsung’tan LG ve Apple’la Büyük Anlaşma

Kore Times, kaynaklı habere göre Samsung, yaptığı son tedarik anlaşmasını duyurdu. LPDDR4 RAM ile birlikte 2013 yılında yeni bir bellek standardı çıkarmayı başaran Samsung’un bu RAM’i ilk olarak LG G FLEX 2’de kullanılmıştı.

Yapılan yeni anlaşmanın sonucu olarak LG tarafından Nisan ayında açıklanması beklenen LG G4’ün DDR RAM gereksinimini Samsung karşılayacak. Bunun yanı sıra Samsung’un Apple’la da bir anlaşma yapması muhtemel gözüküyor. Eğer anlaşma yapılırsa iPhone 6S’in bellek modülünün yarısını Samsung tedarik edecek.

LPDDR4 RAM’i biraz daha açacak olursak, üretimi gerçekleşen 20 nm’lik RAM’lere göre yeni bellek modülü olan LPDDR4, bir önceki nesil olan LPDDR3’e göre %50 oranda daha hızlı çalışırken %40 daha az enerji tüketmekte. Bu avantajların yanı sıra hız konusunda birim başı 3200 mbps’a kadar hızlanıyor. Bu durum demek oluyor ki, yeni bellek modülü LPDDR3’lerden iki kat daha hızlı.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu