Android

Sanal Android İşletim Sistemi Nasıl Kurulur?

Reklam

Sanal Android işletim sistemi nasıl kurulur merak eden varsa, telefonlarda kullandığınız Android’i bilgisayarlarınıza nasıl taşıyacağınızı sizler için ele aldık. İşte detaylar…

Sanal Android işletim sistemi kurmak için öncelikli olarak VirtualBox programına ve 32-bit (x86) Android ISO dosyasına ihtiyacınız var. Bu kurulumu yapabilmek için BIOS ayarlarının sanallaştırma özelliğinin aktif olması gerektiğini unutmayın.

Sanal Makine Oluşturma Ayarları

VirtualBox programını açtıktan sonra Yeni butonuna tıklayın. Kendinize özel bir makine izni yazdıktan sonra, işletim sistemi türünü 32-bit Linux olarak belirleyin.

Sıradaki bölümde sanal Android’in bellek boyunu (RAM) belirleyeceksiniz. 32-bitte en fazla 2048 seçebiliyorken, 64-bitte sınırsız olduğunu unutmayın. Ancak bilgisayarı fazla zorlamamak adına 64-bit 2048 üzeri kurulumları tavsiye etmiyoruz.

Sabit disk seçimi ekranına geldiğinizde “Şimdi sanal bir disk oluştur” seçeneğini tercih edin ve bir sonraki menüde VDI (VirtualBox Disk Kalıbı) seçeneğini aktif hale getirin.

Fiziksel Sabit Diskte Depolama menüsü açıldıktan sonra “Değişken olarak ayrılan” seçimini yapın.

Reklam

Sıradaki pencerede sanal cihaza ne kadar hafıza vereceğinize karar veriyorsunuz. Burada seçim yapmadan önce kuracağınız uygulamaların boyutuna göre Android’in hafızasını ayarlayın.

Yukarıdaki adımları seçtikten sonra Android işletim sistemi kurulumu yapılmak üzere hazır hale gelecektir. Sıradaki adımlar kurulumu içerir.

Sanal Android İşletim Sistemi Kurma Ayarları

VirtualBox üzerinde özel isim verip oluşturduğunuz sanal cihazı seçin ve başlatın. Ardından indirmiş olduğunuz x86 Android ISO dosyasının konumunu seçmeniz istenecektir.

Android ISO dosyası seçildikten sonra kurulum başlayacak ve kurulum arayüzü açılacaktır.

Installation seçeneğini tercih ederek ilerleyin ve Create/Modify partitions seçeneğini tercih edin. Ardından GPT formatında kurulum yapıp, yapmayacağınıza dair bir uyarı alacaksınız. GPT kurulumunu reddederek ilerleyin.

Karşınıza çıkan disk bölümü oluşturma ekranında New, ardından da Primary seçeneklerine tıklayın. Bölüm oluşumu tamamlandıktan sonra Bootable menüsüne girin ve menünün bot edilebilir olması için gerekli ayarları yapın.

Reklam

Bölüm oluşturma işlemini sona erdirmek adına Write butonuna tıklayın ve çıkan uyarıya Yes diyerek devam edin. Ardından Quit diyerek disk bölümü oluşturma ekranından çıkın.

Çıkış yaptıktan sonra oluşturduğunuz bölümle karşılaşacaksınız. Biraz önce burada yalnızca Create/Modify partitions ve Detect devices seçenekleri vardı. Bunların üzerine birde oluşturduğunuz yeni bölüm eklendi. Siz bu seçenekleri göz ardı ederek, oluşturduğunuz bölümü tercih edeceksiniz. Devam ederken dosya sistemi olarak ext4 formatını seçmeniz gerekiyor. Ardından karşılaştığınız onay uyarılarını Yes diyerek geçin.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra Android işletim sistemi yüklenmiş olacaktır. Ancak son olarak Aygıtlar>Optik Sürücüler menüsünden biraz önce yüklemede kullandığımız Android dosyasını kaldırmamız gerekiyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra Reboot diyerek kurduğunuz sanal Android işletim sistemini yeniden başlatın.

Buradan sonra Sanal Android işletim nasıl kurulur sorusunun cevabını neredeyse almış oluyoruz. Çünkü gerisini daha önce defalarca yaptık. Yeni bir telefon almış gibi gerekli Android kurulumlarını yapıyorsunuz. Dil seçmek, mail hesabı eklemek vb. gibi…

Android işletim sistemi kurmak için yukarıda anlattığımız adımları sırasıyla takip etmeniz yeterli olacaktır.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 3 Ortalama: 3.3]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu