Mobil

Sony Xperia Z5 Android 6.0 Marshmallow güncellemesi almaya başladı!

Reklam

Sony 2015 yılının Eylül ayında Xperi Z5 amiral gemisini satışa çıkarmış ve akıllı telefon ile birlikte  Android Lollipop işletim sistemini kullanmıştı. Uzakdoğunun en önemli teknoloji devlerinden biri olan ve Japonya ekonomisinin yapıtaşlarından biri olan Sony, akıllı telefon sektörüne her yıl yeni ve farklı modeller üretmeye devam ediyor.

Sony, MWC 2016 fuarında etkinlik düzenlemiş ve yeni Xperia X akıllı telefon modellerini duyurmuştu ve bizde haberleştirmiştik. Bu yeni seride 3 akıllı telefon yer alırken hepsinin ortak özelliği 5 inç boyutunda olmasıydı, Sony Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance adını verdiği bu 3 yeni akıllı telefonu MWC 2016′ da beğeni toplamıştı.

Sony cephesinden gelen açıklamaya göre Sony Xperia X ailesi artık Xperia Z modellerinin yerini amasıyla birlikte ilerleyen dönemde Xpeira Z6 Compact, Xperia Z6 ya da Xperia Z6 Premium modellerinin satışa sunulmayacağı anlamına geliyor.

Diğer taraftan Eylül ayında sunulan Xperia Z5 ailesi için yazılım desteğini de sürdüren firma, bir süredir bu modeller için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi çalışmaları içerisindeydi. Bu cihazlar için güncelleme kısa süre önce Japonya’ da sunulurken, şimdi de global pazarda farklı ülkelerde yayınlanmaya başladığı bilgisi ulaştı.

Sony Xperia Z5 Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi Almaya Başladı!

Teknoloji devi tarafından son gelen haberlere göre Tayland, Rusya, Cezayir, Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, ve Malezya gibi ülkelerde Sony Xperia Z5 akıllı telefon Android 6.0 Marshmallow güncellemesini almaya başladı.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu