Nasıl Yapılır?

Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtma Nasıl Yapılır?

Reklam

Telefon ekranını bilgisayara yansıtma işlemi birçok nedenden dolayı gerekli olabilir. Telefonunuzda yer alan videolarınızı, fotoğraflarınızı veya diğer medya dosyalarınızı telefona nazaran daha geniş ekran hacmine sahip bilgisayarınıza aktarmak isteyebilirsiniz. Bu özellik herkesin birlikte izleyebileceği daha geniş ekran ve farklı görüntüleme biçimlerini seçenek olarak sunar.

Telefon ekranınızı bilgisayara yansıtmak sadece daha geniş açıdan ve daha çok kişi ile video izlemeye veya fotoğraf görüntüleme işlemlerine yaramaz.

Dosya paylaşımı veya telefonunuzdaki resimleri, videoları bilgisayarınızdan inceleme ihtiyacı duyabilirsiniz.

Telefon Ekranini Bilgisayara Yansitma
Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtma Nasıl Yapılır?

Telefonunuzda bulunan mobil uygulamalardaki gönderilere yanıt vermek, telefonda bulunan dosyalarda gezinmek, fotoğraf düzenlemek, oyun oynamak gibi birçok aktiviteyi fare ve klavye özelliklerini de kullanarak yapabilmenize imkan tanır.

Hangi Akıllı Telefonlarda Ekranı Bilgisayara Yansıtma Yapılır?

  • Xiaomi
  • Huawei
  • Samsung
  • Oppo
  • Vestel
  • General Mobile

Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtma Adımları (Android)

Telefon ekranınızı bilgisayarınıza yansıtmak için birkaç küçük işleme ihtiyaç duyarsınız. Bu işlemler;

Bilgisayarınıza Scrcpy programını içeren zip dosyasını indirin ve dosyayı masaüstüne çıkartın.

Reklam

Telefonunuzdan geliştirici seçeneklerine girin ve USB hata ayıklama modunu seçin:

Geliştirici seçenekleri etkinleştirmek için telefonunuzun ayarlar kısmına girin ve ‘’bu cihaz hakkında’’ veya ‘’hakkında’’ yazan bölüme girin. Burada ‘’yapı numarası’’ yazan yere sizi geliştirici seçeneklerini açtığınıza dair uyaran bir yazı gelene kadar arka arkaya tıklamaya devam edin. Sonra ayarlara geri dönün ve en altta yer alan ‘’Geliştirici Seçenekleri’’ne dokunun. USB Hata Ayıklama seçeneğini görene kadar sayfayı aşağı kaydırın ve seçeneği etkinleştirin. Telefon ekranınızı bilgisayarınıza yansıtma işlemine başlıyoruz. Adımları dikkatle takip edin.

Telefonunuzu Windows bilgisayarınıza kablo aracılığı ile bağlayın ve Scrcpy uygulamasını bilgisayarınızdan açın: Telefonunuz bilgisayarınıza kablo aracılığıyla bağlayın ve bağladıktan sonra zip dosyasından masaüstüne çıkarttığınız klasöre girin ve scrcpy doyasını çalıştırın.

Telefonunuza gelen ekrandan USB hata ayıklama modunu seçin: Telefon ekranınızı ilk kez bilgisayara yansıtma işlemini yapıyorsanız telefonunuz size bir seçim ekranı çıkartır, buradan USB Hata Ayıklama modunu seçin ve Tamam’a basın.

Uygulama Linux, Windows ve macOS gibi değişik platformlarında kullanılabiliyor ve aşağıdaki avantajlara sahip:

  • Sadece cihazın ekranını gösteren doğal ve hafif bir uygulama
  • Düşük gecikme süresine sahip (35-70 milisaniye)
  • Hızlı çalıştırılabilir (İlk görüntünün gelmesi yaklaşık 1 saniye sürüyor.)
  • 30-60 FPS aralığında bir performans sunuyor.
  • 1920×1080 ve üzeri çözünürlükleri sunabiliyor.
  • Cihaz üzerinde yüklü hiçbir şey bırakmıyor.

Bu adımları takip ettiğiniz takdirde android cihazınızdan klavye ve farenizi kullanarak mesajlarınıza cevap verebilir, dosyalarınızı düzenleyebilir, oyun oynayabilirsiniz. Buna ilave olarak bilgisayarınızdan bir dosyayı çekip bırakma yöntemiyle telefonunuza rahatça aktarma yapabilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınızda aktardığınız dosyaları telefonunuzun indirilenler dosyasından ulaşabilirsiniz.

Reklam
  • Cihazınızı bilgisayarınızla aynı kablosuz ağa bağlayın.
  • Ayarlar – Telefon Hakkında – Durum seçeneğini kullanarak cihazınızın IP adresini elde edin.
  • Telefonunuzu bir kablo ile bilgisayarınıza bağladıktan sonra, arşiv dosya konumundan komut istemi açarak adb tcpip 5555 komutunu girin.
  • Cihaz bağlantısını kesin.
  • adb connect IP:5555 (IP kısmını 2. adımda elde ettiğiniz IP adresi ile değiştirin) komutunu kullanarak cihazınızı bağlayın.
  • scrcpy komutunu kullanarak aracı normal şekilde çalıştırın.

Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtma (iOS)

Bir diğer işletim sistemi olan iOS cihazlarda telefon ekranını bilgisayara yansıtmak için tıpkı android cihazlarda olduğu gibi birkaç adım işlem yapmak gerekir. Ekran büyüklüğü göz önüne alındığında ve herkesin aynı anda aynı içeriği izlemesine olanak sağlayan telefon ekranını bilgisayara yansıtma işleminde uygulanabilecek adımlar şöyledir.

LonelyScreen uygulamasını indirin

LonelyScreen uygulamasının erişimine izin verin: uygulamayı yüklemeyi tamamladıktan sonra erişim engeli ile karşılaşabilirsiniz, karşılaştığınız bu güvenlik duvarını erişime izin ver butonuna tıklayarak programı açabilirsiniz.

Telefonunuzda bulunan denetim merkezini açın.

Ekran yansıtma kısa yolunu seçin: Kontrol merkezi açıkken seçenekler arasında ekran yansıtma kısa yolu var bu seçeneği seçtiğinizde kullanılabilir cihazların bir listesini göreceksiniz buradan LonelyScreen sunucusunu seçin.

LonelyScreen uygulamasını seçin.

Uygulama sayesinde telefon ekranınızı bilgisayara yansıtarak istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer sizde android ve ios işletim sistemlerinde Telefon ekranını bilgisayara yansıtma konusunda problem yaşıyor iseniz veya konumuz ile ilgili önerileriniz var ise lütfen yorumda bulunun. Ayrıca ekranı videoya alma konulu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu