Teknoloji Haberleri

Telefonlar Cinsel Hastalıkların Tespitini Kolaylaştıracak

Reklam

Günümüzde cinsel hastalıkların pek fazla üzerinde durulmuyor. Bu konuda pek masrafa girmek istemeyen insanların aynı zamanda konuyla ilgili bazı çekinceleri de bulunmakta.

HIV vb. cinsel hastalıkların tespiti için herhangi bir ücret ödemeden, akıllı telefonunuz ve basit bir cihaz aracılığıyla tespit yapabileceksiniz. Sonucun elinize ulaşması ise 15 dakika sürecek.

Tüm dünya HIV ve benzer hastalıklara korkuyla bakıyor. Bu kategoride yer alan çoğu hastalığın henüz gerçek bir tedavisi bulunamadı. Ayrıca tespiti için yüksek masraf gerektiren testlere girilmesi de gerekiyor. Geçmişte yalnızca hastalıkta ilerleme yaşanmasını engelleyen ilaçlar ve basit test örnekleri için yüzlerce dolar ödemek zorunda kalan insanlar artık para ödemek zorunda kalmayacak.

Columbia Üniversitesi kaynaklı çalışmalara göre kısa zaman içerisinde akıllı telefon sahipleri yüzlerce dolar ödenmesi gereken bu testleri kendi evlerinde yapabilecek. Yalnızca 34 dolar değerinde bir ara yüz ve akıllı telefonla birlikte, on binlerce dolarlık maliyete katlanmak zorunda bırakan makinelere de gerek kalmıyor.

Uygulama iPhone ve Android telefonlarda çalışabilen bir sisteme sahip olacak. Çalışma esnasında parmaktan alınan küçük bir damla kana ihtiyaç duymakta. Makineyi akıllı telefonunuza bağlıyorsunuz ve kanı kendi bünyesinde taşıyan ara yüz bir tuşa bastıktan sonra çalışmaya başlıyor ve elektriğe ihtiyaç duymuyor. Enerji sağlamak için telefonun ses giriş kısmına ufak bir bağlantı kurmak yeterli.

Ruanda’da yapılan testlerin sonuçları oldukça başarılı. Bu proje sayesinde hastalığın tespit süreci daha kolay hale gelecek.

Reklam

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu