Samsung

Testlere göre Galaxy S8 Ekran Performansı

Reklam

Samsung her yıl çıkarttığı amiral gemilerinde kullandığı bileşenleri mobil dünyasına standart olarak kabul ettirebilen bir firma. Geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı Galaxy S8′ de kullandığı tasarım ve ekran ile tekrardan dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Samsung, DisplayMate‘e göre “en iyi performans gösteren” ekrana sahip tek telefon olarak gösterildi. DisplayMate piyasaya çıkan akıllı telefonların ekran kalitesi ile ilgili bilgiler veren bir site. Dahası bir çok teknoloji blogların referans olarak aldığı ve verdiği bilgilerle çıhazların satışına doğrudan etki edebilen bir oluşum. DisplayMate, Galaxy S8 ile ilgili bir rapor hazırladı ve sonuçlar gerçekten etkileyici.

DisplayMate’e göre, Samsung Galaxy S8, tutarlı ve her yönüyle üst seviye ekran performansı sunuyor. Galaxy S8, testlerin tamamında aldığı mükemmel derecelendirme sayesinde DisplayMate’in şimdiye kadarki en yüksek A+ derecesini elde etti.

Largest Native Color Gamut (113% DCI-P3 and 142% sRGB)
Highest Peak Brightness at 1020 nits.
Highest Contrast Rating in Ambient Light (227)
Lowest Screen Reflectance (4.5%)
Smallest Brightness Variation with Viewing Angle (29%)

Samsung Galaxy S8 Gamut

Galaxy S8 ve çoklu ekran modları ve renk yönetimi de geniş övgü alıyor. Her biri farklı renk komutlarına sahip kullanıcı tarafından seçilebilen Ekran Modları, renk doygunluğu seviyeleri ve kullanıcı ve uygulama tercihlerine dayalı görüntü kalibrasyonu ile dikkat çekiyor. Kolaylıkla seçilen ekran modları Adaptive Display (varsayılan olarak ayarlanır), AMOLED Sinema, AMOLED Fotoğraf ve Temel Ekran Modları seçenekler arasında.

DisplayMate’in testlerine göre, Galaxy S8, “çok yüksek ortam ışığında ekranın görünürlüğünü iyileştiren ve HDR için gerekli olan yüksek ekran parlaklığını sağlayan” 1000 nits’in üstünde parlaklık elde edebiliyor.

Reklam

Galaxy S8, 4K Ultra HD TV’lerde ve film endüstrisi için Dijital Sinema’da kullanılan DCI-P3 (şu an LG’nin bir süredir kullandığı) Standard Wide Color scalasına sahip bir telefon. DisplayMate, AMOLED Sinema modundaki Mutlak Renk Hassaslığının oturma odanızda 4K UHD TV’den önemli ölçüde daha iyi olacağını söylüyor. AMOLED Fotoğraf modu, çok doğru bir Standart Adobe RGB Renkli Gamut ekranı olarak yorumlanmaktadır.

Temel Ekran Modu standart sRGB / Rec.709’u hedef alır ve HDTV’niz ve bilgisayar monitörünüzden daha iyi olma olasılığı yüksek olarak ortaya çıkar. Uyumlu Ekran Ekranı modu, Ortam Işığı Sensörü tarafından ölçülen çevre ışığının görüntü içeriğine ve rengine dayanarak Beyaz Nokta, Renk Gamı ve Renk Doygunluğunu değiştirmeye çalıştığı için en geniş renk skalasına ve daha yüksek renk doygunluğuna sahiptir ( Parlaklığa ek olarak rengi ölçen).

Özetle, Samsung Galaxy S8, amiral gemisi segmentinde gördüğümüz en özgün tasarımlardan sadece biri değil, aynı zamanda bildiğimiz kadarıyla performans gösteren donanımlarla da desteklenen özel bir telefon.

Ekranla ilgili olarak, daha önce Samsung’un AMOLED ekranını kullanmayan, yeni bir Galaxy S8 deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıların Galaxy S8’i kullanmaları veya alışmaları biraz zaman alabilir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu