Sosyal Medya

WhatsApp 1 milyar kullanıcı sayısına yaklaştı

Reklam

WhatsApp’ ın Facebook’a katılmasından sonra gün geçtikçe güçlendiğini biliyoruz. Facebook, WhatsApp gibi popüler bir anlık mesajlaşma uygulamasını bünyesine kattıktan sonra gelişimini durdurmayıp, firmasının tecrübelerini de düzenli olarak kattı. Akıllı telefon sahiplerinin WhatsApp uygulamasını kullanma oranı gittikçe artmaya devam ediyor. Elbette bu yükselme akıllı telefonların artık tüm dünyada gittikçe artan kullanımından da kaynaklanıyor.

WhatsApp CEO’ su Jan Koum, yaptığı açıklama ile uygulamanın kullanım oranları hakkında bilgiler verdi. Jan Koum, aylık 700 milyon civarı kullanıcıya sahip olduklarını belirterek her gün 30 milyar civarında mesajlaşma trafiği olduğunu, bunun da WhatsApp’ ın kullanım gücünü gözler önüne serdiğini belirtti.

Whatsapp Ceo' Su Jan Koum
Whatsapp Ceo’ Su Jan Koum…

Daha önceki istatistiklere baktığımızda ise Nisan ayı itibariyle aktif WhatsApp kullanıcı sayısı 500 milyon, Ağustos ayında ise bu rakkamın 600 milyona çıktığını görüyoruz. Henüz 2015 yılına yeni girmişken, birbiri ardına çıkan yeni model akıllı telefonların da satışa çıktığını düşünürsek WhatsApp’ ın önümüzdeki dönemde rahatlıkla 1 milyar kullanıcı barajına ulaşması mümkün görünüyor.

WhatsApp uygulaması kendi içinde yeni bir takım özellikleri devreye sokarak kullanıcılarına daha iyi bir hizmet verme politikası uyguluyor. Sesli arama özelliği WhatsApp’ ın son dönemde konuşulan yeniliklerinden biri. Şu sıralarda ise Skype üzerinden sesli arama özelliğini uygulamaya ekleme çalışmaları da teknoloji çevrelerince oldukça sık konuşulmakta.
WhatsApp’ ın kendini bu şekilde ileri götürecek hamleleri yapması uygulamanın kendi içinde ciddi anlamda AR-GE çalışmaları yürütmesi ile birlikte önümüzdeki dönemlerde daha çok konuşulacağı anlamına geliyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu