Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Sosyal Medya

Whatsapp Gold Nedir?

Reklam

Whatsapp Gold nedir? Son zamanlarda tüm dünyadaki Whatsapp kullanıcılarına virüslü bir mesaj gönderilmeye başlandı. Whatsapp’ın resmi internet sitesinde Whatsapp Gold adında bir özel versiyondan bahsedilmiyor. Peki bu ne?

Yeni bir Whatsapp sürümünden söz eden söz konusu virüslü mesajın kaynağı henüz bilinmiyor.

Öncelikle Whatsapp’ın Gold diye bir versiyonu olmadığını, Whatsapp Gold’un zararlı bir yazılım olduğunu ve kötü amaçlı yazılımcılar tarafından tuzak olarak kullanıldığını belirtelim. Kullanıcılara ek olarak çeşitli özellikler sunduğu reklamlarıyla indirtilmeye çalışılan Whatsapp Gold virüsünün neler yapabileceği henüz bilinmiyor. Köşeye eklemekte fayda var ki bu söz konusu tuzak sadece Whatsapp Gold olarak değil, ayrıca Whatsapp Plus adıyla da paylaşılıyor.

WhatsApp Gold Zararlı mı?

Whatsapp Gold Zararlı Mı

Kişisel verilerinizin çalınması ve mobil verinin aşırı kullanımı gibi sonuçlar doğurabilecek olan bu durum, kullanıcılar tarafından kısa sürede fark edilmeli. Özellikle Whatsapp’tan sadece bu söz edilen isimlerle gelen mesajlardan değil, herhangi bir tanınmayan numaradan gelen bağlantıya tıklandıysa bile bu duruma şüpheyle yaklaşılmalı.

Zira görünürde bir değişiklik yokmuş gibi dursa bile akıllı telefonunuzun arka planında sizin fark etmediğiniz eylemler yapılabilir.

Eğer bu tarz bir durumla karşı karşıya kaldıysanız virüs taraması yapmanızı yada telefonunuzu sıfırlamanızı tavsiye ediyoruz. Henüz hangi ülkelerdeki kullanıcıların bu virüsle karşı karşıya kaldığı ve bu virüsün kaç kişiyi mağdur ettiğine dair net bir bilgi yok. Ancak bu zararlı bağlantıya yurt dışındaki bir çok ülkede rastlandığından söz edelim.

Reklam

Bilinmeyen numaralardan gelen sms, mail gibi ortamlarda bulunan linklere asla tıklanmamalı. AndroideGeL ailesi olarak akıllı telefon güvenliği ile ilgili bir çok yazı paylaştık. Bundan sonra da bu tarz yazıları yazıp Android akıllı telefonlarımızın daha güvende olması için uyarılarda bulunmaya devam edeceğiz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu