Genel

WhatsApp Nokia S40 Telefonlarda Kullanılabilecek mi?

Reklam

Teknoloji dünyasında her cihazın geçerli bir ömre sahip olduğu tartışılmaz bir gerçek. Hala iş görür cinsten kullanılabiliyor olsalar da Nokia S40 telefonlar için WhatsApp uygulaması bitmiş durumda. Peki, WhatsApp Nokia S40 telefonlardan neden kaldırılıyor?

Her telefonun sahip olduğu donanımsal ve yazılımsal özellikler var. Bu özellikleri tam anlamıyla bilgisayara benzetebiliriz. Örneğin uygulamalar gelişmeye devam ederken, gelişen uygulamanın ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimleri de artmaya devam eder.

Bunun beraberinde kullanmış olduğunuz cihaz günden güne gücünü kaybetmeye devam eder ve bir noktadan sonra komutlara cevap veremez hale gelir. Çıkışından bu yana uzun bir zaman geçen Nokia S40 telefon modelleri de zamandan nasibini almış durumda.

WhatsApp Nokia Telefonlardan Neden Kalkıyor

WhatsApp’ın Nokia telefonlardan neden kalkıyor oluşuna gelecek olursak öncelikli olarak belirtelim ki ilgili uygulama her geçen gün farklı güncellemeler almaya ve yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Uygulama geliştikçe ihtiyaç duyduğu RAM, işlemci gücü ve batarya kullanımı da beraberinde artış gösteriyor.

Bu durumda söz konusu cihazların yetersiz kaldığını fark eden WhatsApp uygulaması geliştiricileri zorlu bir karar almış olsalar da 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle S40’lardan uygulama desteğini çekme kararı almış bulunmaktalar.

WhatsApp uygulama desteğini çekme durumunu yalnızca Nokia telefonlar için uygulamıyor. Bunun beraberinde bazı Android ve iOS telefonlarda ilgili durumu yaşayacaklar. Android 2.3.7 ve eski sürümleriyle birlikte iOS 7 işletimine sahip cihazlarda WhatsApp uygulaması çalışmayacak.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu