Sosyal Medya

Whatsapp’ ta sesli görüşme dönemi başlıyor!

Reklam

Akıllı telefon kullanıcılarının bir numaralı sohbet uygulaması Whatsapp’a sesli görüşme özelliği geliyor. Gerçekleştirilen bu sesli görüşmelerin de kaydedilebileceği belirtildi.

500 milyon civarında kayıtlı kullanıcısı bulunduğu söylenen sohbet uygulaması Whatsapp’ a uzun zamandır bahsedilen sesli arama özelliğinin yeni gelecek güncellemeyle kullanıcıların deneyimine sunulacağı belirtiliyor. Böylece kullanıcılar aynen Viber’ de olduğu gibi Whatsapp hesabı olan herhangi bir kullanıcıya arama yapabilecek.

GÖRÜŞMELERİ DE KAYDEDECEK Mİ?

Softsonic isimli sitenin iddiasına göre Whatsapp’a sesli görüşmelerle birlikte gelen asıl bomba özellik ses kayıt işlevi olacak. Whatsapp’ tan bir görsel de paylaşan siteye göre uygulama çerçevesinde yapılan ikili görüşmeler dilendiği taktirde telefonlara kaydedilebilecek.

KULLANICILARIN GİZLİLİĞİ?

Ancak bu özelliğin her yerde kullanıma geçmesi biraz zor gibi gözüküyor. Nedeni ise telefon görüşmelerinin kayıt edilmesi birçok ülkenin hukuk sistemine göre yasadışı. Bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Amerikan yasalarına göre bir telefon görüşmesini, görüşmeyi yapan iki tarafında rızası olmadan kaydetmek yasalara aykırı. Birçok ülkede bu işlem yasal olmasına rağmen ciddi problemler barındırıyor çünkü bu ülkelerde telefon görüşmeleri yasal kanıt olarak sunulabiliyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu