Teknoloji Haberleri

Windows 10’da ücretsiz dönem ne zaman sona erecek?

Reklam

Microsoft firmasının son işletim sistemi Windows 10 bildiğiniz üzere önceki sürümlerden geçiş kolaylığı sağlıyordu. Şirket politikası gereği yeni işletim sistemini herkesin kolay geçmesine olanak sağlıyordu. Windows 10 ile ilgili güzel dönüşler alan firma, istediği satış rakamlarına da ulaşmış durumda. Her geçen gün artan yeni işletim sistemine geçiş işlemi alınan bilgilere göre 29 Temmuz 2016 tarihinde sonra erecek. Bu tarihin net olmadığını hatırlatalım. Ücretsiz yükseltme seçeneğinin sona ermesinden sonra, windows 10 kullanmak isteyenler ne yapacak?

Microsoft, Windows 10’u duyurmasından ve kullanıma açmasından sonra önceki işletim sahibi olanlara kolaylık sağlamıştı. Windows 7 ve 8.1 işletim sistemlerine orjinal olarak sahip olanlar bu haktan 1 sene boyunca yararlanacağı bildirilmişti. Süre 29 Temmuz’da sona erecek ve Microsoft, henüz süreyi uzatıp uzatmayacağıyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

Windows 10, İlk 4 Hafta İçerisinde 75 Milyon Pc’ye Yüklendi
Windows 10, İlk 4 Hafta İçerisinde 75 Milyon Pc’ye Yüklendi

Firmanın ücretsiz geçiş sürecini 29 Temmuz’da tamamen kapatacağına pek ihtimal verilmiyor. Bunun başlıca sebebi, şirketin Windows 10’u bir milyar cihaza ulaştırma hedefi olması. Windows 10 şu an ancak 270 milyon cihazda kullanılıyor, yani hedefini tutturamamış.

Windows 10’u beğenip ona geçiş yapmak isteyenler, geçişlerini ücretli yada ücretsiz çoktan yaptılar. Beğenmeyenler ise Windows 7 veya 8.1’de kullanmaya devam ediyorlar; dolayısıyla Microsoft’un yapacağı baskının ters tepme ihtimali de var.

Göz Atın:  Windows 10, 75 milyon PC’ye yüklendi

Yükseltmenin ücretli hale gelmesi ise geçişlerin iyice yavaşlaması anlamına geliyor. Bu nedenle Microsoft’un ücretsiz güncelleme süresini uzatması muhtemel. Yine de Windows 10’a geçmeyi düşünüyorsanız, işinizi garantiye almak için bu tarihi geçirmemenizde fayda var. Windows 10’u denedikten sonra memnun kalmazsanız, 30 gün içerisinde kolayca önceki işletim sisteminize geri dönebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu