Xiaomi

Xiaomi’nin Android Sürümü MIUI

Reklam

Çin’in önde gelen akıllı mobil cihaz üreticisi Xiaomi, yepyeni bir kilometre taşını daha ardında bıraktı. Xiaomi’nin Android sürümü MIUI yüz milyon kullanıcıyla buluştu.

Samsung’un önüne geçerek Çin’in en büyük akıllı mobil cihaz üreticisi konumuna ulaşan Xiaomi, kullandığı Android sürümü MIUI’yi akıllı cihazlarını satışa sunmadan önce, 2010 Yılının Ağustos ayında yayınlamıştı. Bununla beraber MIUI, çeşitli Androidli cihazlar tarafınca da kullanılır hale geldi.

MIUI, günümüzde 100’ü aşkın Androidli mobil cihazı, 112 ülkeyi ve 31 dili destekliyor. Xiaomi’nin şu ana kadar sevk ettiği cihazların sayısı 87 milyon. Yani Xiaomi markası olmayan 13 milyon civarı cihaz MIUI Android sürümünü kullanmakta.

Uygulama mağazası sayesinde de kazanıyor.

Her MIUI kullanıcısının Xiaomi firması için değeri büyük. Çünkü Xiaomi, MIUI ile sağladığı servislerden de önemli bir gelir elde ediyor. MIUI içerisindeki uygulama mağazasından günlük yaklaşık olarak 35 milyon civarında uygulama indiriliyor. Ücretsiz uygulamaların yanı sıra ücretli uygulamalarda ilgi görüyor. Kullanıcıların pazara yönelen yoğun bir ilgisi var. Uygulama tasarımcıları ve geliştiricileri MIUI için hazırladıkları tema ve oyunları pazara sunarak maddi gelir elde edebiliyor.

Reklam

Xiaomi’nin üçüncü parti mobil oyun satışları sayesinde elde ettiği gelir aylık 197 milyon yen ($32.000.000) miktarında. Geliştiricilerin elde ettiği tutar ise 600 milyon yen ($97.000.000) miktarında.

Apple’ın 2014 yılında geliştiricilere 10 milyar dolar miktarında bir meblağ kazandırdığı hesaba katıldığında Xiaomi’nin kazancı çok az bir miktar gibi görünebilir ama Xiaomi’nin henüz Asya Kıtası dışına çıkmadığını ve Android kullananların iOS kullanıcıları kadar fazla harcama yapmadığını da hesaba katmak lazım.

Öte yandan giyilebilir cihazlara ve akıllı televizyonlara da giriş yapan MIUI’nin kullanımının artması Xiaomi’yi daha da güçlendirecek. Bu hamlelerin Xiaomi’yi ve Samsung’u ne kadar etkileyecek hep beraber göreceğiz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu