Mobil

Yaşlı Kişiler İçin En İyi Tuşlu Cep Telefonu Önerileri

Reklam

Yaşlılar için özel olarak tasarlanmış olan büyük tuşlu cep telefonları, bu kullanıcıların arama ve diğer işlemlerini konforlu bir şekilde yapabilmesine olanak sağlayacaktır. Cep telefonu her yaştan kimse için gerekli olduğu gibi yaşlı kişiler içinde oldukça gereklidir. Yaşlı kişiler için en iyi tuşlu akıllı telefonlar için hazırladığımız bu yazımızda, genel olarak yalnızca arama yapabilmek ve yakınları ile iletişim kurabilmek için telefon kullanmaya gereksinim duyarlar. Bu nedenle yaşlılar için normal cep telefonu her durumda çok kullanışlı olmamaktadır. Tuşlu dokunmatik cihazlar ya da tuşlu basit şekilde oluşturulmuş manuel cihazlar, bu kesime daha çok hitap eden ve ihtiyaç karşılayan telefonlar arasında yer almaktadır.

Yaşlı Kişiler İçin En İyi Tuşlu ve Akıllı Basit Telefonlar

  • Samsung Galaxy A2 Core
  • Xiaomi Redmi 8A
  • Samsung E1150
  • Nokia 112
  • Reeder F1 Touché

Samsung Galaxy A2 Core – Yaşlılar için

Akıllı ve basit bir şekilde tasarlanmış cihazlar fiyatları bakımından diğer akıllı telefonlardan daha cezbedici gelebilecektir. Yaşlı telefonu modelleri arasında yer alan Samsung Galaxy A2 Core, yeni bir telefon modeli olup oldukça basit bir arayüze sahiptir. 5 inç ekran genişliğine sahip bu cihazlar, 5 MP ön ve arka çift kamerası ile oldukça cazip bir model konumundadır. Ayrıca bu cihazda 4.5 G internet desteği de bulunmaktadır.

Xiaomi Redmi 8A – Yaşlılar için kullanışlı

Kullanımı kolay akıllı bir cihaz istiyorsanız o zaman Xiaomi Redmi 8A cihazı satın alın. 6,22 inçlik bu cihazlarda 12 MP arka kamera özelliği bulunmaktadır. Gücünü 5000 mAh bataryasından alan Redmi 8A yüksek performans gösteriyor. Telefon tek bir şarj ile günlerce kullanılabiliyor. Çift hat desteği, 32 gb dahili hafızası ve 2 gb ram özelliği ile yaşlılar için akıllı telefonlar arasında en iyilerinden.

Yaşlı Kişiler Için Xiaomi Redmi 8 A

Yaşlılar İçin Büyük Tuşlu Kullanımı Kolay Cep Telefonları

Deyim yerindeyse akılsız ve tuşlu bir cihaz almak isteyen yaşlı bireyler için Nokia ve Samsung gibi pek çok markada model seçeneği bulunuyor. Ayrıca bu telefonlar fiyat performansı bakımından da oldukça tatmin edici.

Samsung E1150 – Yaşlı kişiler için

Samsung tuşlu cep telefonu olan E1150 modeli; korumalı yapısı ve tuş takımı ile oldukça konforlu bir modeldir. 740 saat beklemesi süresi bulunan bu cihazın dışında, S5611 telefonu da bulunmaktadır. Samsung tuşlu telefon modelleri arasında bulunan bu seri, 5 MP arka kamera ve 2.4 inçlik ekran genişliğine sahiptir. 3G bağlantı desteği ve FM radyoya da bağlanabilecektir.

Telefonun güncel fiyatlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Reklam

Nokia 112 – Yaşlılar için en uygun telefonlar

Eski tuşlu modellerden biri olan Nokia 112, 1.8 inçlik ekran genişliğine sahiptir. 640*480 ekran çözünürlüğü bulunan bu cihaz, yüksek sesli bir hoparlöre ve 840 bekleme süresine sahiptir. Yaşlı kişiler için en iyi tuşlu telefonlardan biri olan E1150′ yi tercihleriniz arasında değerlendirebilirsiniz.

Yaşlı Kişilere Samsung E1150
Samsung E1150 (Gt-E1150)

Hepimizin ailesinde mutlaka yaşlı biri vardır. Genç nesiller olarak artık hepimiz gerek android gerek apple akıllı telefonlara aşinayız. Fakat aile bireylerimizde bulunan yaşlılarımız ki bizim gözbebeklerimiz ile 7/24 irtibat sürdürmemiz için onlarında telefona ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

Ailemizdeki yaşlılara sorduğumuzda onlarda mutlaka nokia marka telefon kullandıklarını söyleyeceklerdir.

İşte bizde böyle bir liste hazırlarken Nokia markasız bir liste yapamazdık. Nokia 112 telefonunu işte bu yüzden seçtik. Nokia bu modeli sanki tam da yaşlı kişilere uygun tasarlamış. Fiyatı ve özellikleri bakımından da tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Modern bir tasarıma sahip olan Nokia 112′ nin TFT ekranı yaklaşık 1,18 inç ve 120 x 160 piksel çözünürlüğe sahip. Dahili hafızası da yaşlılar için yeterli seviyede 16 gb. Çift hat özelliği olması da büyük oranda avantaj. Kamerasının olmayışı bir dezantaj olsa da kullanıcıların yaşlı kesim olması nedeniyle pek de sorun olmayacak diye düşünüyoruz.

Ağırlığı 85 gram olan Nokianın 112 modelinin batarya gücü ise 1400 mAh. Yazımızı hazırlarken fiyatına baktığımızda ise yaklaşık 240 TL seviyelerinde. Tercih nedeniniz olabilir.

Reklam
Yaşlı Kişiler Için Nokia 112
Nokia 112

Reeder F1 Touché – Yaşlılarımız için uygun akıllı telefonlar

Konumuz gereği Reeder F1 Touché listeye dahil edilmezse kendimizi eksik hissederdik. Reeder bu modelinde tamamen yaşlıları düşünerek tuşların kullanım kolaylığına odaklanmış.

Tuşlara atama yapabildiğiniz bu modelde ayrıca el feneri ve belki de bu telefonu ailenizdeki yaşlı bireylere almanız için yeterli bir neden olabilecek FM Radyo bulunuyor.

1 haftaya kadar giden bataryası da dikkat çeken Reeder F1 Touché 2,4 inç boyutlarında, 240 x 320 piksel ekran, 1700 mAh batarya, 94 gram ağırlığında, arka ve ön kameralı. Mutlaka bu seçeneği de değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Yaşlı Kişiler Için Reeder F1 Touché
Reeder F1 Touché

Bugün yaşlılar için kullanılabilecek 5 farklı marka ve modelden bahsettik. Tabii ki siz bu modelleri satıcı mağazalarında yerinde mutlaka kontrol edip deneyimlemelisiniz. Yaşlılar neden tuşlu telefon veya akılsız telefon tercih eder sorusunu kendinize mutlaka sorun. Mağazalarda yerinde bakarak incelediğinizde mutlaka zil sesi seviyelerini de kontrol etmeyi unutmayın.

Zira alacağınız bu telefonları yaşça büyükler kullanacağı yani Yaşlı kişiler için en iyi akıllı telefonlar için zil sesi seviyeleri tercihinizde bizce ilk sırada olmalı. Yaşlı kişiler için de akıllı bir telefon alacaksanız şarj durumunu da mutlaka gözden geçirin.

Yaşlı kişiler için en iyi tuşlu telefonlar hakkındaki yazımızın sonuna geldik. Sizde bu marka ya da modelden herhangi birini deneyimlediyseniz yorumlarda belirtilerek, fikirler verebilirsiniz.

Göz Atın:  Batarya Performansı en Sağlam 5 Akıllı Telefon
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu