Htc

Yeni Nexus Yolda; HTC Nexus M1 Sonunda Sızdı!

Reklam

Nexus telefonlar Google’a ait. Ancak üretimleri Google tarafından değil her yıl farklı bir üretici tarafından yapılıyor. Bu yıl sıra HTC’deydi. Teknoloji piyasasında ürettiği telefonların satışında yaşanan gerilemeyle büyük sıkıntılar içerisine girmeye başlayan HTC tekrar eski gücüne dönmek adına Nexus cihazların üretimini büyük bir koz olarak kullanmak istiyor. Görünüşe bakacak olursak HTC tarafından piyasaya sürülmesi beklenen Nexus cihazlardan birisi olan “HTC Nexus m1” ile ilgili merak edilenler açığa çıkmış gibi.

Yeni Nexus Yolda; Htc Nexus M1 Sonunda Sızdı!

HTC Nexus M1’e ait özellikler gün içerisinde paylaşılan bir rapora göre Geekbench üzerinde görüntülendi. Sızan verileri dikkate alacak olurska HTC Nexus M1 isimli akıllı telefon modelinin bu yıl üst basamak telefonlar arasında yerini korumayı hedeflediğini söyleyebiliriz.

Daha önceki zamanlarda da söz konusu cihazın sahip olduğu özelliklere ilişkin birçok paylaşım yapılmıştı. Ancak bu özellikler doğru mu değil mi bilinmiyordu. Fakat Geekbench üzerinde yer alan görüntünün ardından cihazın hem ismi hem de sahip olduğu özellikler büyük oranda doğrulanmış oldu.

Peki, HTC Nexus M1 Özellikleri Neler?

Bu telefon ihtiyaç duyduğu gücü dört çekirdeğe ve Adreno 530 grafik işlemciye sahip bir çipsetten almakta. Doğruluğu teyit edilmiş olmamasına karşın söz konusu çipsetin “Snapdragon 823” olduğu düşünülmekte.

Cihazın ekran boyutuysa 5.5inç kadar olacak. AMOLED ekranda ilave olarak QHD çözünürlük özelliği yer alacak. Ayrıca bu telefon 32GB yerel depolama alanına sahip olacak. Depolama alanının 128GB’a kadar çoğaltılabileceği söyleniyor. 4GB RAM’in desteklediği HTC Nexus M1 kutusundan Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi yüklü olarak çıkacak.

Reklam

Yeni Nexus Yolda; Htc Nexus M1 Sonunda Sızdı!

Cihazda kamera özellikleri de oldukça güçlü gözüküyor. Ön kamera 8MP, arka kameraysa 12MP çözünürlüğe sahip. Geekbench üzerinde tekli çekirdek testi sonrası 2084 puan almayı başaran bu cihaz çoklu çekirdek testinden 4969 puan almış bulunmakta. Cihazın tanıtım tarihi henüz kesin olarak netlik kazanmasa da tanıtımın Eylül ayında yapılması bekleniyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu