Nasıl Yapılır?

Android Kamera Durduruldu Hatası Nasıl Düzeltilir?

Reklam

Android kamera durduruldu hatası bazı android akıllı telefon kullanıcılarının karşılaştıkları problemler arasında yer alıyor. Peki, android kamera durduruldu sorunu nasıl çözülür? Android kamera durduruldu problemini ortadan kaldırmak için ne yapmak gerekir? Burada yer verdiğimiz adımları uygulayarak kamera problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Android telefonlarda görülen kamera sorununun başlıca nedenleri yazılım nedeniyle olabiliyor. Telefonda orijinal kamera uygulaması yerine kamera alternatif bir yazılımla kullanılıyorsa bu durum çeşitli sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle kamerayı her zaman orijinal uygulama ile kullanmalısınız.

Orijinal yazılım yüklü olduğu halde çeşitli kamera sorunlarıyla karşılaşıyorsanız android kamera durduruldu hatasını düzeltmek için aşağıdaki adımları takip edin.

Kamera Verilerini Temizleyin

Kamera Durduruldu Hatası Çözümü
Kamera Durduruldu Hatası Çözülür?

Kameranın durdurulmasına neden olan sorunları ortadan kaldırmak için kamera verilerini temizleyin.

Kameranın ön belleğinde biriken uygulama kullanımları bazen durdurulma hatasına neden olabiliyor. Mesela bir uygulamanın kamerayı kullanılıyor olduğu görülüyorsa durduruldu hatasının oluşması çok normaldir. Bu bakımdan kamera verilerini temizlemek kamera durduruldu hatasının çözümü için çok sağlıklı olacaktır. Telefonda; ayarlar>uygulamalar>kamera yolunu takip edip, kameranın verilerini temizledikten sonra tekrar çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Telefonun verileri temizlendikten sonra uygulama izinlerine ilişkin tüm bağlantılar ortadan kaldırılacak ve büyük ihtimalle kamera durduruldu hatası çözüme kavuşacaktır.

Reklam

Hard Reset Atın

Alternatif olarak telefona hard reset atın.
Yukarıdaki işlemlerini yapmanıza rağmen hala kamera durduruldu hatasının çözümünü sağlayamadıysanız ya da bazen donduğunu görüyorsanız telefona hard reset atmak en doğrusu olacaktır.

Telefona hard reset atmak için; ayarlar>güvenlik>yedekle ve sıfırla yolunu takip etmeniz yeterlidir. Ancak rehber, galeri, notlar gibi önemli belgelerin yedeğini aldığınızdan emin olmalısınız.

Hala kamera sorunu düzelmiyorsa sorun donanımsaldır.

Yukarıda 2 başlık altında verdiğimiz yöntemleri uyguladınız ve hala sorun çözülmüyorsa kamera hatası donanımsaldır. Donanımsal problemleri bireysel kullanıcıların çözmeye çalışması sağlıksız sonuçlar oluşturabileceğinden en doğrusu telefonu servise göndermek olacaktır.

Aksi takdirde çözüm amaçlı uygulanan hamleler telefon üzerinde daha masraflı sorunlar oluşmasına neden olabilir.

Bu yazımızda telefonunuzdaki kameranın durma problemini nasıl çözeceğinizi anlattık. Kamera ile ilgili başka sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşın.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu