Sosyal Medya
Trend

X – Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir? Twitter Gizlilik Ayarları ve İpuçları

Eski Twitter yeni adıyla X hesabı gizliye nasıl alınır?

Reklam

2006 yılında kurulan Twitter diğer bir adıyla X birçok takipçiye sahiptir. Etkileşimin bol olduğu sosyal medya platformunda çeşit çeşit insanlarla iletişim kurma, yeni arkadaşlar edinme, yeni bilgilere ulaşma ve merak ettiğimiz bir çok konuda fikir sahibi olabilme imkanına sahibiz. Fakat bazı durumlarda twitter hesabı nasıl gizlenir sorusunun cevabını da mutlaka öğrenmeliyiz.

Dünyanın öbür ucunda yaşanan olayları görebileceğimiz bir platform olan Twitter yani yeni adıyla X herkesin tweetlerimizi görebildiği, retweetleyebildiği ve cevaplayabildiği hesaplarımızın olmasının yanı sıra tweetlerimizi yalnızca arkadaş olarak eklediğimiz kişilerin görebileceği bir hesaba sahip olabilmemiz de mümkündür.

Günümüzde birçok kişi, özellikle ünlüler veya özel yaşamlarını korumak isteyenler, sosyal medya hesaplarını gizlemek isteyebilirler. Twitter hesabı gizlemenin birçok farklı yolu olsa da, bazı kullanıcılar için bu konu hala bir muamma olabiliyor. Bu yazıda, Twitter hesabınızı nasıl gizleyebileceğiniz ve gizlilik ayarlarınızı nasıl yönetebileceğiniz hakkında tüm detayları anlatacağız.

X (Twitter) Hesabınızı Gizlemek Neden Önemlidir?

Twitter, günümüzde popüler sosyal medya platformlarından biridir ve birçok insan tarafından kullanılıyor. Ancak, herhangi bir kişinin profilinizi görebilmesi, takipçi listenize erişebilmesi veya gönderilerinizi görebilmesi sizi rahatsız edebilir. Özellikle özel bir yaşam tarzına sahip insanlar, bu konuda daha hassas olabilirler. Bu nedenle, Twitter hesabınızı gizlemek, gizliliğinizi korumak için önemli bir adımdır.

İşte Twitter hesap gizliliği dediğimiz yöntemde bize bunu sağlar. Tweetlerimizi gören kişilere sınır koyar. Yalnızca bizi takip eden kişiler görebilir, yanıtlayabilir. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Twitter hesabı nasıl gizlenir?

X – Twitter’da Gizli Hesaba Nasıl Geçiş Yapılır?

Sosyal medya da herkesin görebildiği hesaplar olmasının yanı sıra sadece arkadaşlarımızın, ailemizin ve yalnızca arkadaşlık isteğini onayladığımız kişilerin olduğu hesaplara sahip olmakta mümkündür. Peki bu nasıl olur? Twitter’da hesap nasıl gizlenir? Twitter hesabı korumaya alma nasıl yapılır?

Reklam

Twitter’da gizli hesaba geçiş yapmak için yapmamız gerekenler sırasıyla şunlardır;

  • İlk olarak TwitterX uygulamamıza telefonumuzdan veya kullandığımız teknolojik cihazımızdan giriş yapıyoruz.
  • Ayarlar ve gizlilik bölümüne giriş,
  • Gizlilik ve güvenlik,
  • Hedef kitle ve etiketleme,
  • “Tweetlerini korumaya al” kutucuğunu işaretleyin.
Twitter Gizlilik Ayarlari
Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir? Twitter Gizlilik Ayarları Ve İpuçları

Böylece hesabımız gizlenmiş olur ve attığımız, beğendiğimiz ve retweetlediğimiz tweetleri yalnızca takipçilerimiz görebilir ve yanıtlayabilir. Bu işlemi hem Android telefonda hem de iOs cihazımızda yapabiliriz. Ya da herhangi mobil tarayıcı (chrome yada safari) ile twitter hesabımıza giriş yaparak yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Twitter hesabı nasıl gizlenir?

Android’de X – Twitter hesabı Nasıl Gizlenir?

  • Android telefonunuzda eski twitter yeni X uygulamasını açın.
  • Sol üstte yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gidin.
  • “Tweetlerimi Korumaya Al” seçeneğini işaretleyin.
X Hesabi Nasil Gizlenir
Twitter X Hesabı Nasıl Gizlenir

X – Twitter Hesabı Gizleme Kalıcı Mı?

Hesabımızı gizledikten sonra elbette bunu eski haline çevirebiliriz. Makalemizin devamında bu sorunuza da yanıt veriyoruz. Yani hesap gizliliği kalıcı değildir. Twitter hesap gizliliğini etkinleştirdikten sonra süre kısıtlaması olmadan istediğimiz zaman eski haline çevirebiliriz. Peki bunu nasıl yapabiliriz?

Twitter hesabımızı gizlemek için takip ettiğimiz yolu izleyip aynı şekilde açık hale getirip kullanmaya devam edebiliriz. Yapmanız gereken “Tweetlerini korumaya al” kutucuğundaki tik işaretini kaldırmak olacak.

X – Twitter Hesabımı Gizlediğimde Neler Gözükmeye Devam Eder?

Hesabımızı gizledikten sonra yalnızca arkadaşlarımızın görebileceği bir hesap kullanmaya başlamış oluruz. Bizi takip etmeyen kişiler artık tweetlerimizi görmez, yanıt veremez, alıntılayamaz ve retweetleyemezdir. Hatta arkadaşlarımız da artık tweetlerimizi retweetleyemezlerdir.

Attığımız tweetler sadece arkadaşlarımızın akışına düşebilir ve yalnızca onlar yanıt verebilirler. Yani Twitter hesap gizleme özelliğiyle bilgilerimizi sadece istediğimiz kişiler görebilecektir. Hesabınızı takip etmeyen kişilerde sadece profildeki bilgileri ve profil fotoğrafınızı görebilecektir. Twitter’ ın bu konu ile ilgili yardım metnini buradan inceleyebilirsiniz.

Reklam

X – Twitter Hesabımı Gizlediğim Belli Olur Mu?

Twitter hesabımızı gizlediğimiz zaman takip etmediğimiz kişiler sayfamıza girdiğinde bu tweetler korumalıdır yazısını göreceklerdir ama tweetlerimizi göremeyeceklerdir. Arkadaşlarımız tweetlerimizi görebilecek Twitter hesabımıza girdiklerinde kullanıcı adımızın yanında kilit sembolünü görebileceklerdir.

Böylece hesabımızın gizli bir hesap olduğunu anlayabileceklerdir. Tekrardan hesabı açık hesap haline getirdiğimizde kilit logosu ordan kalkacaktır ama hesabımızı açık hale getirdiğimize dair herhangi bir bildirim gitmeyecektir. Açık hale gelen hesapta ise tekrardan herkes tweetlerimizi görmeye devam edebilecektir.

Twitter’da Gizli Hesapların Tweetleri Retweetlenir Mi?

Twitter’ da hesabımızı gizlediğimiz zaman arkadaşlarımız da tweetlerimizi retweetleyemez. Gizlilik açısından başka hesaplarda tweetlerimizin gözükmesi mümkün değildir. Hesabımız gizli kaldığı sürece yalnızca arkadaşlarımız görebilir. 

Bu yazımızda, gönderdiğiniz, beğendiğiniz tweetleri yalnızca takipçilerinizin görmesini, yani hesabınızı koruma altına almayı adım adım anlattık. Twitter hesabı nasıl gizlenir sorusunun cevabını vermiş olduk. Sosyal medya kullanımının arttığı bu günlerde, gizliliğe önem vermemiz gerektiği bir gerçek. Yukarıdaki ayarları kullanarak sizler de twitter dünyasında az da olsa gizlilik sağlayabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 5 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu