Uygulama
Trend

Telefonunuzda İnternetsiz Radyo Nasıl Kullanılır?

Android ve İOS için internetsiz radyo programını sizler için inceledik

Reklam

Son yıllarda satışa çıkan akıllı telefon modellerinin özelliklerini incelediğinizde FM Radyo’ nun telefonla bütünleşik gelmediğini gözlemlemişsinizdir. İncelediğimiz uygulama ile internete bağlanmadan FM Radyo dinleyebileceksiniz. Mobil telefonunuzdan internetsiz radyo nasıl kullanılır, nasıl internetsiz radyo dinleyebilirsiniz gibi sorulara cevaplar vereceğiz.

TRT’ nin bandrol vergisi istemesinden dolayı son yıllarda bir çok akıllı telefon üreticileri ülkemizdeki modellerde radyo arayüzlerini kapatıp satışa çıkıyorlar. Kendinize uygun bir cihaz ararken mutlaka radyo seçeneğini de bakmadan geçmezsiniz.

İnternetsiz Radyo Nasıl Kullanılır?

Evde çalışırken, işte, metroda eskiden beri keyifle dinlediğiniz radyoları bu yeni akıllı cihazlarda dinleyemiyor veya kotalı internetinizden dolayı FM Radyo çalıştıramıyorsanız veya internetsiz radyo seçeneği arıyorsanız bu yazımız tam size göre.

1990′ lı yıllarda oldukça popüler olan radyolar bir çok kişinin de bu sayede ünlü olmasına neden oldu. Ünlü radyo programcıları ve sunucuları dinleyicileri ile etkilişime geçer ve o dönemin en çok sevilen şarkılarını bizlere dinletirlerdi.

Günümüzde ise durum biraz değişti, internetin her alanda hayatımıza girmesi ile müzik dinleme alışkanlıklarımızda değişti. Radyolar gitti, spotify hayatımıza girdi. Fakat bazılarımızın hayatında halen önemli bir yer tutan radyo kanallarına ulaşmak için akıllı telefonlarımızda eskisi gibi dinlemek istiyoruz.

Telefonumda Radyo Yok, Ne Yapabilirim?

TRT bandrol vergisi nedeniyle kapalı olarak gelen FM Radyo seçeneğini aktif hale nasıl getireceğiz? İşte bu soruya NextRadio uygulaması tam anlamıyla cevap veriyor. FM Radyo dinleme özelliğini yeni model akıllı telefonunuzda aktif hale getirerek eski alışkanlıklarınıza devam etmenizi sağlayan uygulamaya ister Android ister İOS cihazlarınızda deneyebilirsiniz. Hayat kurtaran bu uygulamayı android için buradan indirebilirsiniz.

Reklam
İnternetsiz Radyo Uygulaması Nextradio
Nextradio

Öncelikle radyo dinleme programının hangi akıllı telefon modelleri desteklediğine buradan göz atın.

İnternetsiz FM Radyo Özelliğini Nasıl Aktif Ederim?

  • NextRadio uygulamasını yukarıda verdiğimiz bağlantılardan işletim sisteminize indirip kurma işlemini tamamlayın.
  • Uygulamayı açtığınızda AYARLAR sekmesini açın.
  • Ayarlardan “Yalnızca İstasyon Arama Modu” işaretleyin aktif hale getirin.
  • Artık ister kulaklıkla ister cihazınızın hoparlörü internetsiz radyo deneyimini size yaşatmaya hazır durumda.
  • Kablosuz kulaklıkla denerseniz sonuç alamazsınız, kablolu kulaklığın anten görevi göreceğini hatırlatmakta fayda görüyoruz, bu şekilde internetsiz radyo dinleyebileceksiniz.

UYARI: Uygulamanın intenete bağlanmadan fm radyo dinlemenize olanak vermesi için telefonuzun modelin kapalı olarak gelen FM Radyo çipi olması gerektiğini hatırlatalım. Akıllı cihazınızda gizli durumda olan radyo alıcısı bu şekilde devreye girer.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu