Nasıl Yapılır?

Windows 10 Varsayılan Dil Nasıl Değiştirilir?

Reklam

Geçtiğimiz Temmuz ayında Microsoft tarafından indirilmeye açılan en son işletim sistemi olan Windows 10’da dil ayarları kullanıcılara otomatik olarak sunuldu. Ancak bu windows 10 varsayılan dil kullanmak istemeyenler değiştirme imkanına da sahipler. Yeni bilgisayar almış bir çok kişinin merak ettiği konudur varsayılan dil‘ in nasıl değişeceği konusu. Çünkü artık yeni aldığınız neredeyse tüm bilgisayarlarda Windows 10 yüklü olarak geliyor.

Doğal olarak da dil seçeneği olarak kullanılan dili değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu işlemi yapmak aslında çok basit. Aşağıdaki adımları takip ederek Windows 10′ da varsayılan dili değiştirebilirsiniz.

Windows 10 Varsayılan Dil Nasıl Değiştirilir?

1.Başlat Menüsüne Girin:

İşletim sisteminizde bulunan varsayılan dili değiştirebilmek yahut yeni bir dil ekleyebilmek için ilk adım olarak PC’nizin başlat menüsüne girin ve oradan da Ayarlara tıklayın.

2.Zaman ve Dil Ayarlarına Girin:

Sonrasında ayarlar menüsünden “Zaman ve Dil” bölümüne girin ve buradan sol kısımdaki menüde bulunan Bölge ve Açılan Ayarlar penceresinden Zaman ve Dil seçeneğinden dil seçeneğini açın.

3.Yeni Dil Ekle Seçeneğini Kullanın:

Bu menüde bulunan Dil ekle seçeneğine tıklayın.

4.Dil Seçimini Yapın:

Dil ekle seçeneğine tıkladığınızda ekranda karşınıza çıkan bir çok dil seçeneğinden istediğinizi seçebilirsiniz.

Reklam

5.Dili Varsayılan Dil Olarak Ayarlayın:

İstediğiniz dili seçtiğinizde, seçilen dil sisteme yüklenecektir. Bu dile tıkladığınızda varsayılan olarak ayarla seçeneğini seçip işletim sisteminizin varsayılan dil kısmını değiştirmiş oluyorsunuz. Ancak Windows 10 Single Language kullanıcıları farklı bir yol izleyerek sistemlerindeki diğer dilleri kaldırmak zorundalar çünkü bu sürüm sadece tek dil paketi ile kullanılabiliyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 3 Ortalama: 5]

AndroideGeL

AndroideGeL güncel teknoloji haber sitesi. En son akıllı telefon, Android, Samsung, Htc, Lg ve diğer markaların haberleri...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu