Teknoloji Haberleri

Android Kullananlar “Reklam Virüsü” Konusunda Uyarıldı

Reklam

Android kullananlar, Google Play’de yer alan bazı popüler uygulamaların reklamlarıyla ilgili uyarıldı.

Bahsi geçen reklamların, Android’le çalışan akıllı telefonlarda ve tabletlerde sürekli kullanıcıların karşısına çıkabileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

Avast, bu reklamların yer aldığı Google Play uygulamalarından bir tanesinin (Durak Card Game) 10 milyondan fazla indirilme ihtimali olduğunu söyledi. Sorunun tespit edilmesiyle birlikte uygulamaya erişim Google tarafından engellendi. Avast firması, Nexus 5 akıllı telefon kullanan bir kişinin uyarı yapmasıyla konudan haberdar olduğunu belirtti. Durak’ın (kart oyunu) yanı sıra Rusça IQ testiyle Rusça eğitime destek veren bir modülde zararlı reklam kodlarının yer aldığı bildirildi.

Bahsedilen ilk uygulamanın beş milyon, diğerininse elli bin defa indirilmiş olabileceği belirtiliyor. Uygulama üreticileri ise yorum yapmadı.

“University College London” bilgi güvenliği araştırma grubunda çalışma yapan Dr. Steven Murdoch, uygulamayı telefona yüklemeden önce Google Play’de yer alan yorumların okunmasını tavsiye ederken yanında şu bilgileri de ekliyor:

“Akıllı telefon kullanıcıları korunmak için işletim sistemi sahiplerine güvenmek zorunda. Bu sistem, ister Apple’ın ister Google’ın isterse de başka bir firmanın olsun. Virüsler hepimiz için potansiyel tektit.”

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu