Sosyal Medya

Instagram’da şifre tuzağı!

Reklam

Apple ile Android platformları için yayınlanan ve Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiğini gösteren bazı uygulamaların, kullanıcı adı ve şifrelerinin ele geçirilmesine yönelik olduğu uyarısı yapıldı. Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kişi tarafından geliştirilen ve Apple ile Android platformları için yayınlanmış bazı uygulamaların, zararlı yazılım içerdiğinin tespit edildiğini söyledi.

Instagram Sosyal Medya
Instagram’Da Şifre Tuzağı!

iOS için “Who Cares With Me – InstaDetector” ve Android için “Who Viewed Me on Instagram” adıyla yayınlanan uygulamaların, Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiğini gösterdiğini ifade eden Başaran, şu bilgileri verdi:

“Bu uygulamalar yakından incelediğinde, asıl amacın kurbanın Instagram kullanıcı adı ve parola bilgilerini çalmak olduğunu ortaya çıkmıştır. Komuta sunucusuna yüklendiği telefondaki Instagram hesabına ait bilgileri gönderen uygulama bunu gelişmiş bir şifreleme yöntemiyle yaptığı için bu işlev hemen dikkat çekmemektedir. Saldırganlar ele geçirdikleri bu bilgilerle kurbanların hesaplarını reklam, uygunsuz ve istenmeyen içerik yayınlamak için kullanıyorlar.

Zararlı yazılımın bir Türk tarafından yazılmış olmasının ötesinde hem Android hem de çok daha sıkı olan Apple’ın uygulama denetleme süreçlerini atlatabilmesi de dikkati çekicidir. ‘Instadetector’ veya ‘Instacare’ adlı uygulamalardan birisi telefonunuzda varsa derhal kaldırın ve Instagram parolanızı değiştirin.”

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu