İnternet

Adil Kullanım Kotası Nihayet Kalkıyor

Reklam

Adil kullanım kotası nihayet kalkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Adil Kullanım Kotasının kalkacağını müjdeleyen açıklamalar yaptı.

İnternet kullanıcılarının sorunlarından biri olan Adil Kullanım Kotası uygulaması hakkında konuşan Mehmet Cahit Turhan, “2019 yılında Adil Kullanım Kotası tamamen kalkacak” dedi.

Şimdilik, bu konuda kesin bir gün verilmediğini belirtelim. Ancak yeni uygulama hakkında kısa sürede detaylı açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Mayıs 2017 tarihinden beri 02.00 ve 08.00 saatleri arasında Adil Kullanım Kotası geçerli değil. Ancak bu saatler dışında, Adil Kullanım Kotası sistemi 100Mbit interneti olan kullanıcıyı da 16Mbit interneti olan kullanıcıyı da kotası dolunca aynı şekilde düşük internet hızına mahkum ediyor.

Bugün, bu uygulamanın 2019 tarihi itibarıyla tamamen hayatımızdan çıkacağı açıklandı.

AKK NEDİR?

Reklam

İnternet, çağımızın vazgeçilmez ve olmazsa olmaz bir parçası haline geldi. Ancak ülkemizdeki internet sağlayıcılarının tümünde Adil Kullanım Kotası denilen ve kullanıcıların yıllardır dert yandığı uygulama mevcut. Adil Kullanım Kotası, tarifenizdeki belirli kullanım kotasını aştıktan sonra internet hızınızın düşürülmesi sistemidir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu