Mobil

Alibaba’dan Meizu için 590 Milyon Dolarlık Yatırım

Reklam

Alibaba son dönemin yükselen yıldızı durumunda olan Çin menşeili Meizu firmasının azınlık hisselerini 590 milyon dolara satın almak istiyor. Bu hamleyi yaparak piyasada biraz gerilerde kalan ticaret potansiyelini yükseltmek istiyor. Akıllıca bir hamle olarak değerlendirilen bu durum aynı zamanda Meizu akıllı telefonlarının daha rahat kullanıcılara ulaşmasına da neden olabilir.

Yapılan açıklamalarda Alibaba, faaliyette bulunduğu e-ticaret, mobil internet, mobil işletim sistemi ve veri analizi gibi alanlarda Meizu’ya destek vererek, akıllı telefon pazarında gelişmesine ve daha fazla pay almasına yardımcı olacak. Kendi mobil işletim sistemi olan Yun OS destekli Meizu akıllı telefonları üretilerek, bu ürünler Alibaba’nın online perakende mağazalarında satışa sunulacak.

Yun OS bilindiği üzere Alibaba’ nın işletim sistemi ve anlamı Çince’ de bulut anlamına geliyor. Yun OS, geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların deneyimine sunulmuş ancak Alibaba istediği başarıya kavuşamamıştı. Alibaba 2014 yılından beri Meizu ile birlikte hareket ederek Yun OS yüklü Meizu MX4 modelini oldukça uygun fiyat etiketiyle (295 Dolar) piyasaya sürmüştü.

Göz Atın:  Online bankacılık ne kadar güvenli?

Kendi bölgesel pazarı olan Çin’ de rakipleri olan Xiaomi, Samsung ve Apple’ a karşı fazla varlık gösteremeyen Meizu eğer Alibaba ile daha fazla birliktelik sağlar ise büyük bir atılım gerçekleştirebilir. Bu tip ortaklık arayışları 2 firmayı farklı alanlarda başarıya götürebilir. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu