Android

Android 9 Pie ile Samsung Klavyesi de Güncellenecek

Reklam

Android 9 Pie güncellemesiyle Samsung’un klavyesi de önemli özelliklerle güncellenecek. Gboard uygulamasına gelen ekranda klavye gezdirebilme özelliği Samsung cihazlarıyla yeniden tanışacak.

Mobil cihazlardaki yerini almaya başlayan Android’in son sürümü 9 Pie, Samsung modellerine yüklendiğinde ekranda klavyeyi kaydırma özelliği getirecek. Ekranda klavye gezdirme özelliği kendini göstermeye başladı.

Aslında Güney Koreli teknoloji devi, klavyeyi ekranda gezdirme özelliğini bundan birkaç yıl öncesinde kullanıcılarına sunmuştu. Ancak dönemin dev markaları arasında yaşanan krizler neticesinde Samsung, bu özelliği cihazlarından kaldırmıştı. Gboard uygulamasına ekranda klavye gezdirebilme özelliğinin gelmesiyle birlikte Samsung’un da bu özelliği yeniden cihazlarına getirmeye hazır olduğu söyleniyor.

Bu özellik XDA Developers’da Galaxy S9 Pie Firmware güncellemesini inceleyen kullanıcılarca fark edildi. Ekranda klavyeyi gezdirebilme özelliği gerek iki eliyle yazmayı kolaylaştırmak amacıyla olsun, gerek büyük ekranlı telefonlarda tanıdığı özgürlükle olsun gayet kullanıcı dostu olacaktır.

Android Pie Beta programının da kısa süre içinde başlayabilme ihtimalini hesaba katarsak Samsung yakında bu ve diğer özelliklerini kullanıcılarına denetecek, yapılan geri dönüşlerle kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyacaktır.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu