Nasıl Yapılır?

Android Hafıza Kartını Tanımama Hatası Nasıl Düzeltilir?

Reklam

Android cihazlarda yerel depolama alanını yoğun şekilde kullanmak bir müddet sonra cihazın yavaşlamasına neden olabilir. Cihazın fazla yavaşlamasını engellemek için depolama alanının ilave araçlarla genişletilmesi gerekir. Bunun içinse genelde hafıza kartı tercih edilir. Ancak PC – telefon arasında dosya aktarımı sağlamak için tercih edilen USB C type flash bellekler genel anlamda pek kullanılmaz.

Telefon dosyalarının hafıza kartında depolanması sağlamak ise cihazın yavaşlamasına engel olacaktır. Ancak bazı durumlarda telefonun hafıza kartını tanımadığı görülür. Android hafıza kartını tanımama hatasına çözüm getirmek için izlenebilecek birkaç yol vardır.

Hafıza Kartı ve Kart Yuvası Üzerinde Toz ve Harici Temizlik Yapılmalıdır

Hafıza kartı ve kart yuvasının tozlanması gözden kaçan ufak bir detaydır. Toz temizliğinin çok basit bir işlem olmasına karşın temizlik yapılmaması durumunda hafıza kartı kullanılamaz hale gelebilir. Bu nedenle hafıza kartını takmadan önce ilk kontrol edilmesi gereken unsur toz temizliğidir.

Hafıza kartında toz dışında harici lekelerde oluşabilir. Bu lekelerin hafıza kartını zedelemeden alkollü kulak çubuğuyla temizlenmesi gerekir.

Batarya Voltajının Yetersiz Kalması

Hafıza kartları çalışmak için belirli bir voltaj seviyesine ihtiyaç duyar. Hafıza kartının çalışmak için ihtiyaç duyduğu voltaj değerleri kartın özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle hafıza kartı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi çalışmak için ne kadar batarya voltajına ihtiyaç duyduğudur.

Çünkü yüksek voltaja gereksinim duyan hafıza kartları her telefonda çalışmayacaktır. Ayrıca eski bataryanızı daha güçsüz bir bataryayla değiştirirseniz de aynı sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Reklam

Orijinal Olmayan Bataryaların Kart Yuvasını Sıkıştırması

Telefondan daha fazla güç almak isteyen ya da bataryalarını daha ucuz yollarla temin etmek isteyen akıllı telefon kullanıcıları orijinal olmayan batarya satın alabiliyor. Bu bataryalar yuvalarıyla tam uyumlu olmadığında ya da şişme yaptıklarında hafıza kartı yuvalarını sıkıştırabilirler. Bu durumda hafıza kartının çalışmaması gibi bir durumla karşılaşılabilir.

Hafıza Kartının Virüslü Olması

Her hafıza kartı telefona takılmadan önce PC ortamında virüs taramasından geçirilmeli ya da biçimlendirilmelidir. Virüslü olan kartlar sağlıksız çalışacak ya da telefon tarafından hiç tanınmayacaklardır.

Bugünkü haberimizde size “Android Hafıza Kartını Tanımama Hatası Nasıl Düzeltilir?” anlattık. Aşağıdaki yorum bölümünden bize Android cihazlarınızda yaşadğınız Sd Card problemlerini yazabilir, çözümü için başvurabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu