Teknoloji Haberleri

Android Versiyonları Kullanım Oranları Açıklandı

Reklam

Google tarafından uygulama geliştiricilerin işlerini kolaylaştıracak Android işletim sistemi versiyonlarının kullanım oranları yayınlandı. Bu sayede geliştiriciler uygulama geliştirdikleri esnada hangi versiyona daha çok odaklanmaları gerektiğine kolaylıkla karar verebilecek.

Bir önceki dönem göz önünde bulundurulduğunda pek bir şeyin değişmediğini görüyoruz. Nexus cihazlarda yaşanan güncellemenin ardından tabloya gireceğini düşündüğümüz Lollipop henüz % 0.1 kullanım oranını geçemediği için görünürde yok.

Android Versiyonları Kullanım Oranları Açıklandı

Elbette bu konuda fazla endişelenmek doğru değil. Çünkü Nexus cihazların dışında Moto G, Moto X, Google Play Edition cihazları da Android 5.0 Lollipop’u aldı. Fakat işin şaşırtıcı noktası, bu piyasadaki telefonların % 0.1’inden daha az olması. LG G3, GALAXY S5s ve GPE akıllı telefon modellerinin de Lollipop’u satın almasıyla birlikte Android 5.0 Lollipop’un ivme kazanacağını düşünüyoruz.

KitKat sürümü Jelly Bean’a göre daha hızlı bir ilerleme kaydediyor. Fakat Jelly Bean’ın hala lider olduğunu belirtmekte fayda var. Android 5.0 Lollipop ise henüz beklenen ölçüde kullanım oranına sahip olamadı. Aşağıda yer alan tabloya göz atarak Android versiyon sürümlerinin kullanım oranlarına göz atabilirsiniz.

Android Versiyonları Kullanım Oranları Açıklandı

Reklam

 

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu