Mobil

Android’in yaratıcısından müthiş telefon: Essential Phone!

Reklam

Tartışmasız dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android’ in mimarlarından olan ve geçtiğimiz yıllarda Google’ dan ayrılan Andy Rubin‘ in Essential şirketi tarafından geliştirilen Essential Phone geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. İşte karşınızda Android’in yaratıcısından müthiş telefon: Essential Phone hakkında detaylar…

Andy Rubin ismi mobil sektöründe bilinen, tanınan ve takip edilen bir marka. Google ile olan birlikteliğini bitirdikten sonra androidegel.com olarak daha önceki yazılarımızda paylaştığımız gibi Rubin yeni ve gelişmiş işletim sistemi ile telefon sektörüne adım atma hazırlığında olduğunu biliyorduk. Tüm hazırlıkları sonuçlandırmış olacak ki Andy, Essential Phone adlı akıllı telefonunu duyurmuş oldu.

Tüm beklentilerin aksine Essential Phone yeni bir işletim sistemi ile gelmiyor. Android sisteminde kalmayı tercih eden Rubin bu konuda herhangi açıklama yapmadı. Tabii ki Android işletim sistemini ne kadar özelleştirebildiği şu an için netlik kazanmadı. Fakat bu işin mimarı olan biri için iyi bir optimizasyon beklentisi yüksek seviyede.

Android'In Yaratıcısından Müthiş Telefon: Essential Phone!

2017’nin üst seviye telefonlarında iyice azalan ekran çerçeveleri, Essential Phone’ da neredeyse yok gibi. 19:10 ekran oranı, telefonun 18:9 ekran oranına sahip Samsung Galaxy S8 ve LG G6’dan daha geniş olduğu anlamına geliyor.

Essential Phone Teknik Özellikleri;

Ekran: 5,71 inç / 2560 x 1312 çözünürlük
Boyutlar: 141.5 x 71.1 x 7.8mm
İşlemci: Snapdragon 835
Bellek: 4GB RAM
Kamera: 13MP f/1.85 arka kamera / Ön 8MP —> Her iki kamera da 4K video kaydedebiliyor.
Depolama: 128GB
Batarya: 3.040mAh
Renk: 5 farklı renk seçeneği
Diğer: USB Type-C port

Reklam

Essential Phone’ı diğerlerinden ayıran bir başka özelliği, telefonun arkasındaki manyetik bağlantı yoluyla donanımsal aksesuarlar bağlamaya izin vermesi. Şu ana kadar açıklanan aksesuarlar arasında bir şarj istasyonu ve bir 360 derece kamera var. Şarj istasyonunun fiyatı açıklanmadı ancak kamera 50 dolara ön siparişe sunuluyor. Kameranın ön sipariş sonrasındaki fiyatı, 199 dolar olacak.

Titanyum bir gövdeye sahip ilk telefon olma özelliğine sahip olan Essential Phone, işçiliğin ne denli üst düzey olduğunu gösteriyor. iPhone veya Samsung ‘un aksine, alüminyum yerine titanyum tercih eden Rubin, çok daha dayanıklı bir telefon ortaya çıkarmış gözüküyor.

Essential Phone Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Android'In Yaratıcısından Müthiş Telefon: Essential Phone!

Essential Phone ilk aşamada Amerika’ da 699 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Eğer 360 derece kameralı paketini almak isterseniz de 749 dolarlık bir fiyat ödemeniz gerekecek. Eğer başarılı olunursa Türkiye gibi pazarlarda da görmemiz içten bile değil. İlerleyen aylarda telefonla ilgili diğer değerlendirmeleri ve karşılaştırmaları yine her zamanki gibi AndroideGeL farkıyla takipçilerimize aktaracağız.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir Yorum

  1. Android’in yaratıcısı tamam Andy ama bence tutmaz bu telefon ya, satış için bir sürü pazarlama vs devreye girmesi lazım bence yazılımı değiştirseydi belki insanlar yeni bir şey deneyebilirdi. Kim bilir belki çalışmaya devam eder Andy RUbin amcamız namı değer Andro Andy 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu