Teknoloji Haberleri

Elon Musk’ ın Ay’ a göndereceği ilk turist belli oldu!

Reklam

Teknoloji ve uzay çalışmaları ile dünyada hatırı sayılır bir üne kavuşan Elon Musk‘ın şirketi SpaceX merakla beklenen konuyu gün yüzüne çıkarttı. Elon Musk’ ın Ay’ a göndereceği ilk turist belli oldu!

Bu tarihi yolculuk için binlerce aday içerisinden girişimci yönüyle bilinen Japon girişimci Yusaku Maezawa Ay’ a gidecek ilk turist olarak açıklandı. Yusaku Maezawa 42 yaşında Japonya vatandaşı ve girişimci.

Yusaku Maezawa, Elon Mask’ ın yeni uzay aracı ile ay etrafında dolaşıp dünyaya geri dönecek. Ay’ ın etrafında 1 hafta dolaşacak olan Yusaku Maezawa şu anda dünyanın en şanslı kişisi durumunda.

42 yaşındaki Maezawa, yanında 8 misafiri ile birlikte 2023 yılında Spacex’in yeni uzay aracıyla Ay’ın etrafından dolaşacak.

Elon Musk'In Şirketi Spacex Merakla Beklenen Konuyu Gün Yüzüne Çıkarttı. Elon Musk' In Ay' A Göndereceği Ilk Turist Belli Oldu!

Uzaya yapılacak ilk turist taşımacılığı olacak ve bir hafta süresince Ay etrafında dolaşacak olan Yusaku Maezawa yanına 8 misafirini de alabilecek. Yusaku’ ın bu turistik seyahat için ne kadar ödeyeceği ise açıklanmadı.

Reklam

2023 yılında Yusaku Maezawa 8 misafiriyle birlikte ay etrafında 1 hafta seyahat edecek!

Yusaku Maezawa Kimdir?

Elon Musk'In Şirketi Spacex Merakla Beklenen Konuyu Gün Yüzüne Çıkarttı. Elon Musk' In Ay' A Göndereceği Ilk Turist Belli Oldu!

İlk uzay turisti Yusaku Maezawa Japon giyim markası Zozotown’ın sahibi. Yapılacak uçuşun bütün koltuklarını satın aldığını duyuran girişimci çocukluğundan bu yana Ay’a gitme hayalleri kurduğunu ve 8 sanatçıyı da yanında götüreceğini kaydetti. Fakat bu şanslı 8 misafirin isimleri açıklanmadı.

Elon Musk ödemeyi peşin almış!

2023 yılında gerçekleşmesi planlanan bir hafta sürecek yolculuğun ücreti açıklanmadı. Elon Musk ödemeyi peşin aldıklarını ve parayı BFR’nin geliştirmeye harcayacaklarını belirtti.

1972’deki Apollo görevinden bu yana hiçbir insan Ay’a ayak basmadı.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu