Sosyal Medya

Facebook Live Artık Türkiye’ de

Reklam

Facebook Live’ ın ne olduğunu daha önceki haberlerimizde anlatmıştık. Facebook’ ta Haber kaynağı üzerinden canlı video paylaşımında bulunma özeliğidir. Facebook bu özelliği Facebook Mentions uygulamasına eklemiş ve geçen Ağustos ayında duyurmuştu. Ancak ülkemizde ve bir çok ülkede kullanımda değildi. Ancak Facebook Live Türkiye dahil 60 ülkede artık kullanılabiliyor.

Facebook’un elde ettiği verilere göre, Facebook Live videolarına normal videolardan 10 kat daha fazla yorum yapılıyor. İnsanların video özelliğini canlı olarak kullanarak, paylaşım yapmalarını ve etkileşim kurmalarını sağlayan Facebook Live’ı daha da kişiselleştirmek adına geliştirilen yeni özelliklere bir göz atalım;

Facebook Live Artık Türkiye' De

Live Reactions, Replay Comments ve Live Filters sayesinde canlı yayın sırasında izleyenler videoya gerçek zamanlı olarak tepki verebiliyor. Haber Kaynağı’ndaki ‘muhteşem,’ ‘hahaha,’ ‘inanılmaz,’ ‘üzgün’ ve ‘kızgın’ reaksiyonları Facebook Live videoları için de kullanılabiliyor. Tamamı ile interaktif bir deneyim için videolar tekrar oynatıldığında yorumlar da aynı şekilde yeniden oynatılıyor. Videolarını daha çok kişiselleştirmek isteyen kullanıcılar içinse 5 adet Live Filters bulunuyor ve bunlara kısa zamanda videoların üstüne çizim yapılmasını sağlayan bir özellik de gelecek.

Ayrıca kullanıcılar, ‘Invite Friends’ tuşunu kullanarak istedikleri kişiye davet yollayıp, canlı videoları birlikte izleyebilecekler.

Oluşturulan özel bir alan sayesinde ise kullanıcılar dünyada en çok hangi videolar hakkında konuşulduğunun yanı sıra arkadaşlarının ve önemsedikleri isimlerin videolarını kolaylıkla ulaşıp, takip edebilecek.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu