Teknoloji Haberleri

Google Chrome müjde Touch to Search özelliği geldi

Reklam

Geçtiğimiz günlerde Google’ un popüler tarayıcısının Android sürümüne güncelleme geldi. Bu güncelleme ile Chrome android tarayıcısı “Touch to Search” özelliğine sahip oldu.

Bu güncelleme ile Android kullanıcıları memnun olmakla beraber tarayıcının daha bir çok özelliğe sahip olmasını bekliyorlar. Touch to Search özelliği Chrome’da sayfalar üzerinde gezinirken metin üzerinden seçeceğimiz kelimenin üzerine dokunarak arama yapmasına olanak sağlıyor. 

Daha önce Chrome’ da herhangi bir metindeki kelimeyi veya cümleyi kopyalamak için o kelime üzerine bir süre basılı tutarak yaptığımız işlemi Google’ın yeni güncellemesi sayesinde aynı şekilde uygulayarak merak ettiğimiz kelimeyi doğrudan arayabiliyoruz. Özetle artık ister bir metin kopyalayarak onu kedisiniz aratabilir veya kayıt edebilirsiniz yahut Google’ın yeni güncellemesi ile gelen Touch to Search özelliğini kullanarak Google üzerinden arama gerçekleştirebilirsiniz.

 

Mevcut ekranınızın altında aradığınız kelimenin Google karşılığını size sunun “Touch to Search” özelliği henüz tüm Android cihazlar için kullanılabilir durumda olmamakla birlikte eğer “Touch to Search” özelliğini kullanmamak istiyorsanız “Touch to Search”ü devredışı bırakmak için uygulama ayarları kısmından kapatmanız mümkün.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu