Teknoloji Haberleri

Google’ ı Yöneten Sundar Pichai ne kadar kazanıyor?

Reklam

Bu aralar gündem de olan Google şimdi de patronu Sundar Pichai ile gündemde. Amerika’ da borsa komisyonunda çıkan bilgilere göre Google patronu Sundar Pichai’ nin borsada yaklaşık 199 Milyon Dolar hissesi var.

Pichai’nin Google’ın çatı firması Alphabet’teki toplam hisse değerinin ise 650 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili Bloomberg’de yer alan haberde, Pichai firmadaki bu konumunu devam ettirdiği sürece 2019 yılına doğru bu hisse değerinin daha da artacağı ifade ediliyor.

Google’ın yeni bir yapılanma sonucunda Alphabet adlı yeni bir çatı firmasının altına girmesinin ardından Ağustos 2015’te Google CEO’luğuna getirilen Pichai yine de firmadaki en zengin kişi değil. Pichai ABD sınırları içerisinde en yüksek maaş alan CEO olsa da, bu rakamlar Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in gelirleri kadar yüksek değil.

Pichai’nin gelirlerinin yanında ayrıca Alphabet CFO’su Ruth Porat’ın da 38 milyon dolar civarında bir hisse değerine sahip olduğu ortaya çıktı. Google’ın bulut yöneticisi Diane Greene’in hisseleri ise yaklaşık 42,8 milyon dolar.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir Yorum

  1. Adam kazanacak tabii Google da çalışıyor 🙂 İşi bilene para vereceksin lafının en iyi uygulayıcısı Google. Sundar Pichai ise işi bilengillerden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu