Huawei

Huawei, Apple’ı yine geçti!

Reklam

Huawei ve Apple arasındaki rekabet devam ediyor. Teknoloji dünyasının en büyük mobil cihaz üreticisi olma savaşını sürdüren Huawei, önceki aylarda artan mobil cihaz sevkiyatı sonuçlarıyla Apple’ı geride bırakıp 2. sıraya yerleşmişti. Üçüncü çeyrek sonuçlarına göre Huawei, Apple’ı yine geçti!

Araştırma şirketlerinin sunduğu üçüncü çeyrek raporlarına göre, Apple’ı geride bırakan Huawei ikinci sıradaki yerini sağlama almış görünüyor. Birinci sırayı toplam sevkiyatın %19’luk dilimini oluşturan Samsung alırken, Huawei %14’lük dilimle ikinci sırada yer alıyor.

2018 yılına ait üçüncü çeyrek mobil cihaz sevkiyatları sonuçları açıklandı

Düşen sevkiyat sonuçlarına rağmen 3. çeyrek oldukça verimli geçti. Samsung büyük karlar elde ederken, Hindistan pazarında ciddi yükseliş gösteren Xiaomi de önemli başarılara ulaştı. Apple ise yerinde saydığını söylemek yanlış olmaz.

Göz Atın:  Huawei CFO’su Meng Wanzhou Kanada'da tutuklandı!

Samsung ve Huawei’nin ardından gelen Apple %12’lik dilim ile toplam sevkiyatın %12’sini oluşturuyor. Temmuz ile Eylül ayları arasını kapsayan bu sevkiyat döneminde Xiaomi ve Oppo %9’arlık payla pastadan dilim koparırken, Vivo %8, Lenovo ise %3’lük bir pay koparmayı başarıyor. Geriye kalan %26’lık bölümü ise diğer akıllı telefon üreticileri oluşturuyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu