Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Huawei

Huawei ekran görüntüsü alma yolları

Reklam

Huawei ekran görüntüsü almanın birçok yolunu barındırıyor. Akıllı telefonunuz, görünüşte sonsuz bilgi için vazgeçilmez bir kaynaktır, ancak ya anında bir bilgi anlık görüntüsü almak isteseydiniz? Okuduğunuzu, gördüğünüzü paylaşmak isteseniz? Bunu yapmanın ekranı yakalamaktan daha iyi bir yolu yok. Bu makale, bir Huawei akıllı telefonda ekran görüntüsü almanın çeşitli yöntemlerini ayrıntılarıyla anlatmaktadır.

HIZLI CEVAP – Huawei ekran görüntüsü alma yolları

Huawei akıllı telefonda ekran görüntüsü almanın en kolay yolu, güç ve ses düğmelerini aynı anda basılı tutmaktır. Ayrıntılar ve alternatif yöntemler için aşağıdan daha fazlasını okuyun.

Telefon düğmelerini kullanarak ekran görüntüsü alma

Bu basit yöntem, EMUI veya Harmony OS çalıştıran tüm Huawei telefonlarında çalışır.

Huawei cihazınızda ekran görüntüsü almak için Güç düğmesini ve Ses azaltma düğmesini aynı anda basılı tutun.
Ekran görüntüsü alındıktan sonra ekranınızın sol alt kısmında bir ön izleme göreceksiniz. Özelleştirmek, açıklama eklemek veya paylaşmak için daha fazla seçenek elde etmek için ona dokunun.

Ekran kaydını almak için ise Güç ve ses açma düğmelerine aynı anda basmanız yeterli olacaktır.

Parmak eklemlerini kullanarak ile ekran görüntüsü alma

Huawei akıllı telefonlar diğer bazı markalarda olduğu gibi, parmakla kaydırma hareketlerini tanır, aynı zamanda parmak eklem hareketlerini ve dokunuşları da tanır. Bu yöntem muhtemelen yukarıda anlattığımız ilk seçenekten yani düğmeleri kullanmaktan daha hızlıdır, ancak bu ayarların açık olduğundan emin olmanız gerekir.

Reklam

Ayarlar > Erişilebilirlik özellikleri > Kısayollar ve hareketler > Ekran görüntüsü al seçeneğine giderek, eklemle ekran görüntüleri ayarını açın.

Bu tamamlandığında, yakalamak istediğiniz ekrana geçiş yapın ve ekran görüntüsü almak için ekrana tek bir parmak eklemiyle hızlıca iki kez dokunun.

Bir ekran kaydını başlatmak için iki parmağınızın eklemini kullanmalısınız.

Üç parmak hareketi ile ekran görüntüsü alma

Huawei Uc Parmak Hareketi Ile Ekran Goruntusu Alma
Üç Parmak Hareketi Ile Ekran Görüntüsü Alma

Huawei telefonlarında ekran görüntüsü almanın oldukça basit bir yolu daha var.

Ayarlar > Erişilebilirlik özellikleri > Kısayollar ve hareketler > Ekran görüntüsü al’a gidin. Üç parmakla ekran görüntüsünü açın .

Ardından, yakalamak istediğiniz ekrana geçiş yapın. Ekran görüntüsü almak için üç parmağınızla ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın.

Reklam

Kaydırma/tam sayfa ekran görüntüsü alma

Kayan ekran görüntüleri olarak da bilinen tam sayfa ekran görüntüleri, gerçekte ekranınızın üzerinde veya altında gizlenen içeriği yakalamanıza olanak tanır. Bu yöntem, bir web sayfasının tamamını, oynatma listesinin ekran görüntüsü almanız gerekiyorsa mükemmeldir.

İki kolay yöntemi vardır;

İlk yöntem için, güç/ses düğmesi yöntemini kullanarak bir ekran görüntüsü alın. Daha sonra, ekranınızın sol alt kısmındaki ön izlemeye dokunun. Sağ alttaki Scrollshot simgesine dokunun. Etkinleştirildiğinde, Huawei telefonunuz daha fazla içeriğin görüntüsünü almak için sayfayı aşamalı olarak aşağı kaydırır.

İkinci yöntem; ekrana iki kez dokunmak yerine parmak ekleminizi kullanarak ekranda bir S çizin. Telefonunuz otomatik olarak kayan bir ekran görüntüsü yakalayacaktır.

Huawei S Hareketi Ile Ekran Goruntusu Alma
Huawei S Hareketi Ile Ekran Görüntüsü Alma

Not: İstediğiniz içeriği yakaladıysanız ekran görüntüsünü durdurmak için ekranda herhangi bir yere dokunmalısınız. Ekran görüntüsü sayfanın sonuna ulaşırsa, otomatik olarak da duracaktır.

Kısmi ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Huawei Kismi Ekran Goruntusu Alma
Kısmi Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?

Ekranın yalnızca bir kısmının görüntüsünü almak istiyorsanız, parmak ekleminizle ekrana sertçe vurun ve kapalı bir daire çizin. Ekran görüntüsü alacağınız alanı istediğiniz gibi ayarlayın, ardından sağ alt köşedeki Kaydet’e dokunun.

Hızlı ayarlar kısayolunu kullanarak ekran görüntüsü alma

Hızlı ayarlar panelindeki kısayolu kullanarak Huawei akıllı telefonlarda da ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Bildirim panelini ve hızlı ayarlar panelini açmak için ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın. Ekranınızı yakalamak için Ekran Görüntüsü simgesine dokunun.

Hızlı ayarlar panelinizde simgeyi görmüyorsanız, eklemeniz gerekebilir. Bildirim panelini ve kısayollar menüsünü açmak için ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın. Ayarlar ikonunun yanında sağ üstte düzenle düğmesine (kalem simgesi) dokunun. Ekran görüntüsü simgesini ekranın üst kısmındaki etkin kısayollar grubuna sürükleyin.

El hareketleri yani Air Gestures kullanarak ekran görüntüsü alma

Huawei El Hareketi Ile Ekran Goruntusu Alma
El Hareketleri Yani Air Gestures Kullanarak Ekran Görüntüsü Alma

Tüm Huawei telefonlarında el hareket desteği yoktur. P50 serisi ve Mate 40 serisi gibi daha yeni cihazlar, ekrana dokunmadan görevleri gerçekleştirmek için el hareketlerini kullanmanıza olanak tanır. Ekran görüntüsü almakta bunlardan biri.

Önce özelliğin açık olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Ayarlar > Erişilebilirlik özellikleri > Akıllı Algılama > Yakalama hareketiyle çekim bölümüne gidin. Grabshot yani yakalama hareketiyle çekim özelliğini aktif hale getirin. Yakalama hareketleri için bir alt menünüz yoksa, telefonunuz bu özelliği desteklemiyor demektir.

Etkinleştirildiğinde, telefonunuzun ekranının açık olduğundan emin olun. Avucunuzun açık olduğundan ve ekranın üstündeki ön kameradan yaklaşık yarım metre mesafede olduğundan emin olun. El simgesini gördüğünüzde, ekran görüntüsü almak için elinizi yumruk şeklinde yaparak kapatın. Hepsi bu kadar basit.

Sesli asistan kullanarak ekran görüntüsü alma

Hâlâ Google hizmetlerine sahip bir Huawei akıllı telefon kullanıyorsanız, ekran görüntüsü almak için Google Asistan’ı kullanabilirsiniz.

  • Hey Google diyerek Asistan’ı etkinleştirin.
  • Son olarak, Ekran görüntüsü al deyin.

Telefonunuzda Google asistan yok mu? Ekran görüntüsü almak için Huawei’nin Celia sesli yardımcısını da kullanabilirsiniz.

  • Hey Celia diyerek Celia’yı etkinleştirin.
  • Son olarak, Take a screenshot deyin.

Ekran görüntüsü nasıl paylaşılır?

İstediğiniz ekrandan ekran görüntüsü aldıktan sonra, Huawei Share, Bluetooth, Mesaj ve E-posta gibi çeşitli yollarla paylaşmak için küçük resmi yukarı kaydırın ve paylaşın.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu