Nasıl Yapılır?Sosyal Medya

Instagram Hikayesine Spotify’den Şarkı Nasıl Eklenir?

Reklam

Instagram ve Spotify aldıkları bir güncellemenin ardından, Spotify şarkılarının Instagram hikayeleri üzerinde paylaşımına imkan tanımaya başladı. Artık Spotify’de yer alan şarkıların linkleri ve kapak fotoğrafları Instagram hikayelerinde paylaşılıyor.

Instagram Hikayelerine Nasıl Şarkı Eklenir? Instagram Şarkı Ekleme Yolları

Atılması gereken ilk adım uygulamaların güncel olduğundan emin olmak. Bu özellik bir güncellemeyle getirildiğinden, güncelliğini yitiren uygulamalarda çalıştırılması mümkün değil.

Instagram Şarkı Ekleme Yolları
Instagram Şarkı Ekleme Yolları

Güncellemeyi tamamladıktan sonra Instagram hikayelerini Spotify üzerinde paylaşmak için geriye birkaç adım kalıyor.

Instagram hikayesinde şarkıyı paylaşmak için güncel haldeki Spotify uygulamasını açarak dinleme yaptığınız yerde gördüğünüz paylaş butonuna tıklamanız ve oradan “Instagram Hikayeler”i seçmeniz gerekiyor.

Ardından kapak fotoğrafı paylaşıma eklenmiş halde olmak üzere Instagram Hikayeler sayfasına yönlendirme yapıldığını görüyorsunuz.

Tüm bunların dışında Instagram’a has özellikler olan; çeşitli filtreler, konum, etiket vb. detaylarda ilgili paylaşımlara eklenebiliyor? İnstagram Lite‘da kullanılabiliyor mu? Hayır

Reklam

Instagram Hikayelerine Eklenen Şarkılar Neden Çalmıyor?

Instagram hikayelerinde paylaşılan Spotify şarkılarında sadece kapak resmi ve müzik bağlantısının yer aldığı görülüyor. Yani paylaşılan şarkı arka planda çalmıyor. Bu durum ise hikayelerini şarkılar eşliğinde paylaşmak isteyen kullanıcıların tepki göstermesine neden oluyor. Peki, Instagram hikayelerine eklenen şarkılar neden çalmıyor?

Yukarıda bir güncelleme sonrasında Instagram hikayelerine kapak resimleriyle birlikte Spotify müziklerinin bağlantılarının eklenebildiğini belirtmiştik.

Bu güncelleme yalnızca ilgili iki paylaşımı destekliyor. Yani Instagram yeni bir güncelleme yapmadığı takdirde Instagram hikayelerine eklenen Spotify şarkıları sadece görüntü olarak kalacak ve çalmayacak.

Peki sizce Instagram hikayelerinde yalnızca kapak resmi ve bağlantı olması yeterli mi? Yoksa müziğinde çalması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu