Teknoloji Haberleri

Japon devinden ilginç 4K Ultra HD TV

Reklam

Japon teknoloji devi Sharp’ ın 70 inç’lik televizyonu, şu an piyasada bulunan 4K Ultra HD TV’ lerden çok daha yetenekli!

Japon elektronik devi Sharp, 70 inç boyutundaki 4K Ultra HD televizyonu PN-H701‘i duyurdu. 3.840 x 2.160 piksel çözünürlüğe kadar çıkabilen televizyon 9mm genişliğinde son derece ince alüminyum kasaya sahip ve televizyon kategorisindeki en ince model olma özelliği taşıyor. Yatay ve dikey görüntü vermek üzere tasarlanmış olan televizyon ayrıca aşağı ve yukarı olarak 20 derece eğik yerleştirilebiliyor.

Piyasadaki diğer 4K Ultra HD modellerden farklı olarak Sharp’ın PN-H701 modeli düşük çözünürlüklü görüntüleri 4K’ya yükseltebiliyor. Yani 1080p çözünürlüğünde yapılan TV yayınını 4K çözünürlüğe yükselterek seyirciye gösteriyor. Bu operasyon için gerekli olan dönüştürücü televizyona dahili olarak geldiği için, görüntüyü yükseltme işlemi iki kat hızlı yapılabiliyor. Televizyon ayrıca dahili bir hafızayla geliyor ve bu da ekrandaki TV yayınını durdurma ve geri alma imkanı tanıyor.

Televizyon Şubat ayının ilerleyen günlerinde piyasada olacak. Türkiye’ye geliş tarihi ise şimdilik net değil.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu