LG

LG G5, Güney Kore Satışlarında Rekor Kırıyor

Reklam

Merkez olarak Güney Kore’de üretimlerine devam edilen LG G5 Amiral Gemisi satışlarında üretici firma müşteri talebine yetişmekte güçlük çekiyor. Aynı zamanda LG G5 satışları global olarak tüm teknoloji pazarlarında devam ediyor. Geçen yıldaki LG G4 satışlarına göre bu yıl LG G5 satışları daha şimdiden ikiye katlamış durumda. Yoğun olarak devam eden siparişler nedeniyle telefon üretimleri de 24 saat olarak kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Güney Kore teknoloji pazarında günde ortalama olarak 8000 adet LG G5 satılıyor.

“LG Friends” aksesuarlarının devreye girmesiyle birlikte LG Amiral Gemisi G5 bir adım daha ön plana çıkmış bulunmakta.

LG G5 31 Mart tarihinde çıktı. Yani aradan 3 hafta kadar bir süre geçti. Bu süreç içerisinde LG G5 satışları 160.000 rakamını aşmış durumda.

NH Yatırım merkezli bir analistin öne sürdüğü yoruma göre; geçen yıl yapılan 5,41 milyon değerlindeki LG G4 akıllı telefon satışları %66 olarak artırılarak “9 milyon kadar G5 satılacağı” tahmin edilmekte. LG şirketi geçen yıl içerisinde satış rakamlarını 59,7’ye ulaştırarak 2014’te yaptığı 59,1 milyonluk satışa göre ufak bir artış yaşanmıştı.

Satış oranları göz önünde bulundurulduğunda LG G4 satışları LG G3’e göre daha azdı. Teknoloji analisti olarak görev yapan Jonathan Hwang’ın sunmuş olduğu önemli verilere göre; G3 satış rakamları telefonun 2014 Haziran ayındaki çıkış zamanından 2015 Mayıs’a kadar geçen ortalama 1 yıllık süre içerisinde 13,5 milyon kadardı. İlk 4 ayda ise satış oranları yaklaşık olarak 4,6 milyon civarındaydı.

Reklam

G5 bünyesinde barınan birçok yenilikçi akım ile LG’nin mobil alanına büyük bir hareketlilik getirecek gibi gözüküyor.

Telefonun alt tarafına takılarak kullanılan ve “LG Friends” olarak adlandırılan ekstra G5 donanımları da şirket tarafından satış vitrinlerinde yerini almış durumda. Fakat şimdilik bu ürünlerin satış fiyatları hakkında net bir veri sunulmuş değil.

Lg-G5-Friends-Accessories

NH Yatırım tarafından okurlara sunulan bilgilere göre LG tarafından tercih edilen Cam Plus modülü mobil kullanıcıların en popüler tercihi olarak gözükmekte. Bu özelliğiyse Hi-Fi Plus ses modülü takip etmekte. Bu modülle birlikte daha ileri düzey bir müzik deneyiminin sağlanması hedefleniyor. Cam Plus özelliği üzerinde; deklanşör, açma-kapama özelliği, kayıt ve yakınlaştırma tuşları yer alan bir tür kamera tutacağı olarak sunuluyor. Bu modül aynı zamanda cihaza 1.200 mAh değerinde bir batarya gücü sağlıyor.

İskandinav ses geliştiricisi olan Bang&Olufsen (B&O) firması tarafından üretilmiş olan LG Hi-Fi Plus ses modülü ise LG G5 akıllı telefon modelinin dijital-analog ses dönüştürücü bir modeli olarak gelmekte. Bu modülle birlikte B&O kulaklıklarla birlikte eşsiz ses deneyimleri sunmakta.

Ayrıca LG tarafından yapılan bir duyuruya göre üçüncü parti LG donanımlarının satılacağı bir mağazanın açılması da planlanıyor. “LG Friends” olarak adlandırılan bu ürünler açılması planlanan yeni mağazada yer alacak.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu