Mobil

Meizu Pro 6: 10 Çekirdekli İşlemciyle Gelebilir!

Reklam

MWC 2016 etkinliğine katılmayan ve telefon tanıtmayan firmalardan olan Meizu, yeni amiral gemisi Meizu Pro 6 ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor. Telefonla ilgili görsel ve teknik sızıntılar devam ediyor. Her tarafı kavisli ekrana sahip olması beklenen Meizu Pro 6, MediaTek işlemci kullanacağı ve çekirdek sayısının 10 olacağı konuşuluyor. 10 çekirdek kullanılacağına dair GFXBench testlerinde görüntülendi ve heyecan yarattı.

Qualcomm işlemcilerinin piyasada bulunduğu bu sıralarda, MediaTek firması daha cesur adımlarla sanki geleceğe öncülük ediyor. Firma “gerçek sekiz çekirdek” deneyimini özellikle kullandığını belirten iddialarda bulunup rakip işlemci üreticilerine sataşmaktan da geri durmuyor. İşlemci rekabeti biz akıllı telefon kullanıcılarını elbette memnun etmeli. Sonuçta bu rekabet ileriki dönemlerde yeni çıkacak akıllı telefonlarda daha güçlü işlemci kullanım deneyimine neden olacaktır.

Meizu Pro 6: 10 Çekirdekli İşlemciyle Gelebilir!

MediaTek işlemci firmasının açıkladığı 10 çekirdekli ilk işlemci olan Helio X20’ yi taşıyan cihazların sevkiyatı henüz başlamasa da, şirket geçtiğimiz hafta 2.5 GHz hızında çalışabilen Helio X25’i duyurarak gene önemli bir adım atmıştı. Sızıntı kaynaklarından gelen bilgilere göre, bu işlemci sadece Meizu Pro 6’ da kullanılacak. 10 çekirdekli işlemci isteyen diğer üreticiler, MediaTek Helio X20 ile yetinmek zorunda kalacak.

GFXBench sonuçlarına göre, Pro 6’ da 10 çekirdekli Helio X25’ in yanı sıra 4GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunması beklenen teknik özelliklerden. Akıllı telefonda 5.7 inç QHD ekran bulunması beklense de, benchmark sızıntısı 4.7 inç 1080p ekran gözüküyor. Fakat bu sızıntı fotoğraflara dikkatlice bakıldığında 4.7 inç ekranın test amaçlı olarak kullanılmış olabileceğini de ihtimal dahilinde bulunduralım.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu