Uygulama

Mozilla Firefox Focus’la Reklamsız İnternet Deneyimi

Reklam

Android’in favori uygulamalarından bir tanesi olan Mozilla Firefox Focus internette gizliliğe önem verenlerin tercih ettiği tarayıcılardan bir tanesi. Bu uygulama internet geçmişini saklamıyor ve kapandıktan sonra tüm oturumlara ilişkin bilgileri otomatik olarak kaldırıyor. Mozilla Firefox Focus hakkındaki detayları beraber inceleyelim.

Mozilla Firefox Focus Tarayıcısına Reklam Engelleyici Ekleniyor

Mozilla Firefox Focus

Firefox uygulaması kısa zamanda alması beklenen bir güncelleme ile 9.0 sürümüne güncellenecek. Bu güncelleme ile uygulamaya eklenmesi planlanan özelliklerden bir tanesi de otomatik reklam engelleyici özelliği. Artık Firefox Focus’la hem virüs içerebilen hem de rahatsız edici bir görüntü olan reklamlardan kurtulacaksınız.

Firefox Focus’un alacağı bu güncellemeyle birlikte hangi türde reklamların engellenebileceği bilinmiyor. Örneğin bazı engelleyiciler standart reklamları engelleyebilirken banner şeklinde siteye eklenen reklamları engelleme konusunda yetersiz kalıyordu.

Bu bakımdan Firefox Focus’a ilişkin en önemli beklentilerden bir tanesi de banner reklamların da engellenebilmesi yönünde. Ancak banner reklamlar sitenin mevcut bir içeriği gibi göründüğü için bunun engellenebilmesi ciddi anlamda zor görülüyor.

Firefox Focus Özellikleri Neler?

Firefox’un aslında tek tarayıcısı Focus değil. Bunun yanı sıra standart Firefox tarayıcısı ve erken erişime açık olan Firefox Nightly (gece kullanım) tarayıcısı var. Firefox Focus’da ana tema gizlilik ve sistem özelliklerinin en ekonomik şekilde kullanımı olarak göze çarpıyor.

Reklam

Eğer interneti kapattığınız an yaptığınız tüm işlemlerin ortadan kaybolmasını istiyorsanız bu bakımdan Firefox Focus tarayıcısı sizin için birebir olacaktır. Özellikle başkasının telefonundan işlem yaparken bu tarayıcıyı tavsiye ediyoruz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu