Sosyal Medya

Periscope uygulaması

Reklam

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter’ ın yöneticisi (CEO) Dİck Costolo yeni çıkarttıkları ve anlık olarak canlı yayın yapabilme imkanı sağlayan Periscope uygulamasının günden güne hızla yayıldığını söyledi. Dİck Costolo’ nun verdiği bilgilere göre Periscope uygulamasını 10 günde 1 milyon kullanıcı akıllı cihazlarına indirdi ve kullanmaya başladı.

Bu uygulama sayesinde kullanıcılar istedikleri yerde canlı yayın yapabiliyorlar. Kullanıcılar aynı zamanda Twitter üzerinden gelen anlık mesajarı görebilip takipçileri ile canlı yayında etkileşime geçebiliyorlar. Kısacası Periscope çılgınlığı tüm hızla yayılmaya devam ediyor. Ülkemizde de oldukça popüler olan Periscope uygulaması şu an itibariyle sadece Apple – İphone cihazları için kullanılabiliyor.

Periscope uygulamasının Android versiyonu üzerinde çalışan Twitter bu mecraya da ullaştığı an uygulama daha hızlı büyüyecek ve kullanıcılara daha rahat ulaşabilecek.

Daha önceleri benzeri uygulamalar olması Periscope’ un yükselişini durduramadı. Canlı yayın uygulaması Meerkat ile başlayan bu tarz uygulamalar şu anda dünya genelinde oldukça popüler.

7 haftada 700 bin aktif kullanıcıya erişen Meerkat uygulaması alanında hızlı bir büyüme yaşarken piyasaya sonradan dahil olan Periscope, Meerkat’in pazar payının azalmasına neden oldu. Twitter üzerinden yayın yapması, uygulamanın arkasında sosyal medya devinin olması ve Twitter’ a kayıtlı 300 milyon kullanıcı sayısının bulunması bunda epey büyük bir etkisi olduğunu düşünebiliriz.

Merakla Android uygulamasını beklemekteyiz.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu