Uygulama

Play Store Giriş Seviyesi Cihazlar İçin Güncellendi

Reklam

Google giriş seviyesinde cihazlara sahip olan kullanıcılarını da unutmayarak önemli bir güncellemenin altına imza atmış oldu. Google’ın zayıf Android telefon modelleri için Play Store üzerinde yapmış olduğu güncellemeye ilişkin detaylar bu yazımızda…

Google’ın bir hizmeti olan Play Store yüz binlerce kullanıcıya sahip. Bu kullanıcılar arasında giriş seviyesinde cihaz kullananlarda var elbette. Bu cihaz sahipleri uygulama yüklerken sık sık hafıza yetersiz sorunuyla karşılaşıyor. Play Store üzerinde ne kadar hafıza kaldığı görülmediği içinde telefonun ayarlar kısmına kadar giderek ilgili hafıza kontrolünü yapmaları ve gerektiği kadar yer açmaları gerekiyordu.

Artık bu seviyedeki cihazlara yeni bir uygulama yüklenmek istediği zaman Play Store’dan çıkmaya gerek kalmadan ne kadar hafıza kaldığı görülebilecek.

Google Play Store’da cihaz hafızasının doluluk oranına yönelik bilgi almak istediğiniz zaman ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. Yalnızca Uygulamalarım alanına girmeniz ve buradan yeni uygulama yüklemek için ne kadar hafızaya sahip olduğunuzu öğrenmeniz gerekiyor. Böylece ayarlar menüsünde hafıza durumunu kontrol etmek için uğraşmaya gerek kalmıyor.

Bu güncellemeyle birlikte Uygulamalarım menüsünden yapacağınız tek şey hafıza kontrolü değil. Kalan boş hafızayı öğrendikten sonra, yeni uygulama için ihtiyaç duyduğunuz kadar hafızayı da yine bu menüden diğer kullanmadığınız gereksiz uygulamaları silerek ayarlayabiliyorsunuz. Böylece telefonda uygulama için yer açmak daha kolay hale geliyor.

Android telefonunuzda Google Play Store giriş yaptıktan sonra Uygulamalarım bölümünü açtığınızda ilgili alanlar karşı karşıya kalmıyorsanız güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu