İnternet
Trend

‘Rüyada dolar görmek’ araması Google’ da trends oldu!

Reklam

‘Rüyada dolar görmek’ araması Google’ da trends oldu! Ülkemizdeki dövüz kurlarının artışı özellikle dolar bazında devam ederken internet alanında en çok aranan listesinin yayınlandığı, görülebildiği Google Arama Trendleri (Google Trends) kaynağında ‘Rüyada dolar görmek’ araması, 2004′ yılından beri ilk defa popüler oldu.

Google trends yani aylık, yıllık, anlık olarak Google’ da en çok aranan anahtar kelimelerin görüldüğü Google servisinde rüyada dolar görmek kelimesi araması büyük yükseliş içerisinde.

Google, kullanıcıların yaptığı aramalardaki terimlerin arama yoğunluğunu ve ilgisini Google Arama Trendleri servisi ile gösteriyor. Herkese açık olan sunulan bu servisteki rakamlar, 0 ile 100 arasında değerlendiriliyor.

100 değeri, arama teriminin en yüksek popülerliğe sahip olduğu dönemi temsil ederken; 50 değeri, terimin bunun yarısı kadar popüler olduğu anlamına geliyor. 0 değeri ise bu terim için yeterince veri olmadığı, diğer bir deyişle kullanıcıların bu terim ile arama pek yapmadığı anlamına geliyor.

Rüyada dolar görmek 14 yıldır ilk kez büyük artış yaşanıyor!

2018 08 14 20 31 38

Gelişmelerin internet aramalarında bir yansıması olan arama trendlerinde Türkiye’deki kullanıcıların yaptığı ‘Rüyada dolar görmek’ aramalarına bakıldığında, dolar kurunun 7 TL’ye kadar yükseldiği son birkaç günde, Rüyada dolar görmek araması ilk kez 100 değerini aldı.

Söz konusu arama geçmiş dönemlere oranla 4 kat daha fazla Google’da aratıldı.

Reklam

Bu arama 2004 yılından beriki en yüksek arama hacmine ulaştı.

Google’da 2004 Ocak’tan bu yana yapılan aramalarda, ‘Rüyada dolar görmek’ terimi en yüksek popülerliğine 10 Ağustos’ta ulaştı.

En çok Sivaslılar rüyasında dolar gördü!

Bu ay başına göre ikiye katlanan ‘Rüyada dolar görmek‘ arama terimine olan ilgi, temmuz ayı sonuna göre ise tam dört kat artmış durumda.

Google’ın Arama Trendleri’nde arama popülerliğinin yanı sıra şehirlere göre de söz konusu terime olan ilgiye yer veriliyor. Buna göre son 3 ay içerisinde ‘Rüyada dolar görmek’ terimini en yoğun arayan şehir Sivas oldu. Sivas şehrimizi Erzurum, Van, Afyonkarahisar ve Malatya takip etti.

Göz Atın:  Türkiye'nin 2017 internet Google arama tercihleri belli oldu!

Ekonomik ve siyasi gündemin hem internet arama terimlerine hem de kişilerin bilinçaltına yansıdığının bir göstergesi olan “Rüyada dolar görmek ne anlama gelir?” sorusunun yanıtını merak edenler için ise rüya tabirleri değerlendirmelerine göre yanıt şu:

Rüya sahibi maddi şeylere sahip olacak.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu