Samsung

Samsung: Galaxy S7 ile Gelen Müthiş Yenilik!

Reklam

Güney Koreli teknoloji firması Galaxy S7 serisinde kullandığı yeniliğin gelecekte diğer firmalara da ilham kaynağı olacağı düşünüyor. Bakalım diğer firmalar Samsung’ un bu çözümüne ortak olacaklar mı?

Samsung, Galaxy S7 serisinde yeni bir teknoloji kullanıyor. Yeni amiral gemisi sıvı soğutma ile korunuyor. Samsung yeni amiral gemisinde bildiğiniz üzere dağıtım bölgelerine göre 2 işlemci Exynos 8890 ve Snapdragon 820 kullanıyor.

Türkiye’ de satılacak olan galaxy S7 serisinde Exynos 8890 işlemci kullanılacağını bir kez daha hatırlatalım. Galaxy S7, geçen seneki modeli olan Galaxy S6’ nın GPU ile karşılaştırıldığında %63,9, CPU (işlemci) da ise %30,4 daha güçlü olarak karşımızda.

Sıvı Soğutma Teknolojili Samsung Galaxy S7

Bildiğiniz gibi akıllı telefonların en ciddi sıkıntılarından biri olan ısınma sorunu güçlü bir donanıma sahip cihazlarda haliyle önemli bir soru işareti. Samsung, yeni amiral gemisinde sıvı soğutma teknolojisini kullandığını Galaxy S7 tanıtımı sırasında duyurmuştu.

Özellikle oyunlar söz konusu olduğunda cihazların daha fazla ısındığı bilinen bir gerçek ki bu cihazda Vulcan grafik desteği ve oyun deneyimine katkı sağlama odağında hazırlanmış Game Launcher entegrasyonu gibi önemli çalışmalar söz konusu. Haliyle daha çok ısınma sorunu ile karşılaşılabilirdi. Firma, sıvı soğutma teknelojisini S7 serisine entegre ederek bunu önüne geçiyor ve gelecekte bu teknolojinin kullanımının önünü açıyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu