Samsung
Trend

Samsung Telefon Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Reklam

Samsung telefon garanti sorgulama nasıl yapılır? Günümüzde akıllı telefon markaları arasında en çok tercih edilenlerden biri de Samsung’dur. Samsung garanti sorgulama yöntemleri de kullanıcılara telefonlarının garanti süresini öğrenmelerini sağlar. Bu yöntemlerden özellikle IMEI’den garanti sorgulama işlemi en yaygınıdır.

Tüm Türkiye’de satın alınan telefonların garanti süresi ortalama 2 yıldır. Herhangi bir özel sigorta ile telefonunuzu sigortalatmadıysanız bu süre ortalama olarak 2 yıldır. Garanti kapsamına dâhil olan tüm sorunlar da cihazın üreticisi tarafından ücretsiz bir biçimde giderilir. Telefonlarının garanti süresini öğrenmek isteyen Samsung kullanıcıları “Samsung garanti sorgulama nasıl yapılır?” sorusunu sıklıkla sorarlar. Cevabı da oldukça basittir.

imei İle Garanti Sorgulama

Samsung telefonunuzun garantisini telefon ya da internet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Her iki sorgulama metodu için de telefonunuzun modeline ve IMEI numarasına ihtiyacınız vardır.

Bu numara tabiri caizse telefonunuzun kimlik numarasıdır. Telefonunuzun üretim tarihinden garanti süresine kadar tüm bilgileri içerir.

imei Numarası Öğrenme

  • Telefonunuzun arama kısmına gelin
  • Ekrana *#06# yazın ve ardından arama tuşuna tıklayın (dokunun).
  • Ekranda çıkan numara sizin akıllı telefonunuza ait IMEI’dir.

Samsung Çağrı Merkezi’nden telefonunuzun modelini ve IMEI numarasını söyleyerek ya da tuşlayarak garanti süresi öğrenebilmeniz mümkün.

Telefonum Hangi Garanti Kapsamında?

Telefonunuzun bağlı bulunduğu teknik servis satın almış olduğunuz yere göre değişiklik gösterebilir. Telefonunuz KVK, Genpa, Delta Servis gibi farklı teknik servislerin garanti kapsamında olabilir.

Reklam

Bu servislerin internet sayfaları üzerinden de IMEI ile garanti süresi sorgulanabilir. Faturanız ya da satıcınız size telefonunuzun hangi teknik servise bağlı olduğu hakkında bilgi sağlayabilir.

Garantiye giden telefonunuzu nereden sorgularsınız?

  • KVK’dan garantili ise buradan adresli sayfayı ziyaret ederek garanti sorgulama yapabilirsiniz.
  • Genpa’dan garantili ise buradan sayfasından telefonunuz hakkında bilgi edinebilirsiniz.
  • Delta Servis’ten garantili ise bu linkten sayfasında garanti sorgulama yapabilirsiniz.

Size en yakın Samsung Yetkili Servis nerede?

  • Bir internet tarayıcısında Samsung.com/tr/ adresine girin
  • Açılan sayfadaki “Destek” kısmına tıklayın.
  • Önünüze gelen sayfada Yetkili Servis Merkezleri seçeneğine tıklayın. Adres çubuğunda https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ yazmalı.
  • Garantisini sorgulamak istediğiniz cihazın türünü seçin. (Cep Telefonu ve Mobil Cihazlar)
  • Açılan haritanın yanındaki arama kutucuğuna bulunduğunuz konumu girebilirsiniz. Ya da tarayıcınızda sitenin konumunuza erişmesine izin verdiyseniz size 30-60-90-120 km uzaklıktaki servisleri görüntüleyebilirsiniz.

Samsung Garanti Takip Sistemi

Garanti takip sistemi Samsung marka telefonunuz için Samsung’un sunduğu bir hizmettir. Samsung garantili cihazınızın onarım durumunu sorgulayabileceğiniz bu sisteme ulaşabilirsiniz.

Onarımınızı ister telefon ister e-posta yolu ile takip edebilirsiniz. Sistem size bu seçenekleri sunar. Açılan sayfada hangi yol ile tamir durumu sorgulaması yapacaksanız bilgilerinizi girip size verilen kayıt numarasını da yazın.

Samsung Garanti Takip
Samsung Garanti Takip

Daha sonra formun alt kısmındaki “Gizlilik Politikasını ve Şartlar & Koşulları anlıyorum ve kabul ediyorum” seçeneğinin yanındaki kutucuğu da işaretleyin. İşleme devam etmek için Ara butonuna tıklayın. Gelen ekranda telefonunuzun onarım durumu hakkında bilgilere ulaşabileceksiniz.

Özellikle formdaki kayıt numarası satırı size Samsung garantili cihazınızı aldığınız yetkili servisten verilecektir. Akıllı telefonunuzun tamiri için getirilen servis sizden bir form doldurmanızı isteyebilir. Daha sonra da cihazınızı teslim alır ve size onarım kayıt numarası bulunan bir çıktıyı teslim eder. Süreç de böyle başlar. Bu sürecin takibi için de garanti takip sistemini kullanırsınız.

Samsung Çağrı Merkezi Telefon Numarası

Samsung’la birçok farklı yoldan iletişim sağlamanız mümkündür. Samsung iletişim adresinden iletişim yollarından birini seçebilir ya da Samsung Çağrı Merkezi telefon numarası olan 444 77 11’i arayabilirsiniz.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu