Samsung

Samsung Yeni Patent Aldı!

Reklam

Dünyaca ünlü teknoloji firmasıi Samsung, Amerika Patent ve Marka Ofisi’ ne -USPTO- kaydettirdiği en yeni teknolojiler arasında normal bir temelde katlanabilir ekran konsepti için çok sayıda farklı tasarım fikri yer alıyor. Elbette bu aşamada çizimler ve eskizlerle temsil edilen söz konusu fikirlerin çok azı nihayet üretim aşamasına gelebiliyor.

Samsung Yeni Patent Aldı!

Güney Koreli firmanın tam bir katlanabilir ekrana daha önce en çok yakınlaştığı modeli bir kavisli panel barındıran Galaxy Round olmuştu. USPTO’da dosyalanan bu yeni patentle birlikte firma bu konsept üzerinde önemli bir geliştirme yapmak adına önemli bir adım attı.

Patente dair aslında çok fazla ayrıntıya sahip değiliz ve bu da elbette şaşırtıcı bir durum değil. Yine de patentte yer alan diyagramı incelediğimizde cihazın panelinin akıllı telefonun ana gövdesine monte edildiğini görüyoruz. Söz konusu panel, bir içeriği daha geniş bir ekranda görmek istediğinizde basitçe yukarıya doğru kaydırılarak genişletilebiliyor. Bunun oldukça şık bir fikir olduğunu söylemek mümkün ve konsept genel olarak bir hayli etkileyici görünüyor. Yine de bu fikrin kağıt üzerinde olmanın ötesine geçip üç boyutlu bir ürüne dönüşmesinin elbette hiçbir garantisi yok.

Kaynak: Chip

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu