Sosyal Medya

Sosyal Medya da Tehlike Gittikçe Artıyor

Reklam

Teknoloji uzmanlarına göre Sosyal Medya gittikçe teklikeli olmaya başladı. Sosyal medya da tehlike hergeçen gün artmaya devam ederken Kaspersky Lab adlı güvenlik ve antivürüs şirketinin yaptığı araştırma sonucuna göre olayın oldukça ciddi olduğu da tekrar tekrar vurgulandı.

Sosyal Medya Da Tehlike Gittikçe Artıyor

Sosyal medya da tehlike günden güne büyümeye başlarken Kaspersky Lab’ın yaptığı araştırma sonucunda olayın oldukça ciddi olduğu da tekrar gözden önüne serildi. Özellikle araştırmaya göz atıldığında ise gençlere göre yaşı ilerlemiş insanların daha fazla risk altında olduğu araştırma raporlarına eklenmiş oldu. Son dönem de sosyal medyanın dünya geneline yayılan kullanım oranı ve her geçen gün daha fazla yaygınlaşan fenomenliği beraberinde bir takım tehlikeleri de getiriyor.

Geniş bir yaş sınırsızlığına sahip olan sosyal medya siteleri de doğal olarak her yaş grubunu da tehlikeye doğru sürüklemeye davetiye çıkarıyor. Kaspersky Lab’ın yürütmüş olduğu araştırma sonuçlarına göre şu durumlar saptanmış oldu. Buna göre, sosyal medya kanalları üzerinde yaklaşık yüzde 83’ü aktif olarak paylaşımlarda bulunmaya devam ederken 45 yaş üstü yaşındakilerde yüzde 53 olarak kullanıyor. Üstelik genç kesimlerine göz atıldığında ise yüzde 23 lük kısmı sakıncalı içeriklere yöneliyor.

Kötü yazılımla karşılaşan kişilerin de var olduğu sosyal medya ortamında yaşı ilerlemiş olan kişiler daha tedbirli davranırken gençler bu konuda daha tecrübesiz kalıyor. Bu sebeple sosyal medya da tehlike her geçen gün artmaya başlıyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu