Nasıl Yapılır?
Trend

Telefonumda Sürekli Reklam Çıkıyor Hatası Ve Çözümü

Android telefonlara gelen reklamları temizlemek için neler yapmalıyız?

Reklam

Günümüzde akıllı telefonlar, internette gezinmek ve Youtube Mobil üzerinden video seyredilmek için de kullanılmaktadır. Akıllı cihazların ilk çıktığı dönemlerde reklam gibi durumlar yaygın görülmediği için, telefonları kullanarak rahat bir şekilde gezinti yapmak mümkündü. Ancak teknolojinin gelişmesiyle beraber reklamlar artık akıllı cihazlarda sürekli reklam çıkıyor sorununa yol açtı. Telefonumda sürekli durduk yere sürekli reklam çıkması beni deli ediyor diyorsanız yazımızı daha dikkatli okuyun.

Bu durum, akıllı telefonlarda reklam kaldırmanın daha zor olduğu için küçük çaplı sinir krizlerine de neden olmaya başladı.

Bu nedenle akıllı telefonlarda durduk yere sürekli reklam çıkması konusunda nasıl engellenebileceği de, hem bizim, hem de akıllı telefonumuzun sağlığı için önemli bir konu haline geldi. telefona sürekli reklam gelmesi nasıl engellenir. Telefona sürekli reklam çıkıyor nasıl engellenir sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızda detaylara girdik.

Bulunduğumuz çağda virüslerin, sadece bilgisayarlar ile sınırlı kalmadığı ve telefonlar için de özel virüs yazıldığı artık bilinmektedir. Bu virüsler hem isteğimizin dışarısında reklam gösterme, hem de özel bilgilerimizi kopyalayarak gönderme özelliğine sahip olduğu için oldukça can sıkıcı konular haline gelmiştir.

Akıllı cihazlarda sürekli reklam çıkıyor sorunu

Dolayısıyla telefonlarımızın güvenliğini sağlamak, her zaman en önemli konular arasında yer almaktadır. Zira bilgilerimizin kopyalanmasıyla ileride maddi kayıplar da yaşanabilecektir. Bu duruma Facebook, instagram gibi hesaplarımızın şifreleri de dâhil olmaktadır.

Bu nedenle malware, bootkit ve old boot gibi virüsler, sadece yoğun reklamlar çıkararak akıl sağlığımızla oynamamakta, güvenlik açısından da büyük bir tehdit haline gelmektedir. Burada yapılması gereken ise, bu virüslerin doğru bir şekilde silinmesidir.

Reklam

Hangi Akıllı Telefon Markalarında Virüs Tarama Var?

Son yıllarda artan android cihazlarda reklamların sürekli çıkması sorununa akıllı telefon üreticileri de kayıtsız kalmayarak telefonun içinde kendi virüs temizleme uygulamaları ile geliyor. Eğer sizde virüs sorunu ile karşı karşıya kalırsanız cihazınızın kendi virüs tarama, bulma ve yok etme uygulamasını da çalıştırmayı da deneyebilirsiniz. Hangi markalar reklam virüslerine karşı önlem alıyorlar aşağıda listeledik.

  • Samsung
  • Huawei
  • LG
  • Xiaomi
  • Oppo
  • General Mobile

Android Telefonuma Sürekli Reklam Çıkıyor Sorunu Çözümü

Eğer reklam virüsleri ile başınız beladaysa, bu konuda denemeniz tavsiye edilen ilk konu (2022 yeni modellerde virüs tarama uygulaması bulunmakta, eğer Samsung veya yukarıda listelediğimiz markalardan birine sahipseniz kendi uygulamasını öncelikle deneyin) telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek olmaktadır.

Fabrika ayarları, akıllı cihazınızı fabrikasından çıktığı ilk güne döndürmektedir. Bu, virüsün de silinmesi anlamına gelmektedir. Bu sayede bazı virüslerin silindiği bilinmektedir. Ancak çok güçlü olan virüsler, fabrika ayarlarından sonra da varlıklarını sürdürmektedir.

Telefonda sürekli reklam çıkmasını nasıl engelleyebileceğimizi sırasıyla yazdık.

  • Fabrika ayarlarına dönüş
  • Güvenmediğiniz uygulamaları silmek
  • Virüs taraması yapmak
  • Lisanssız Uygulama-Program Kullanmayın
  • Her reklama tıklamayın

Fabrika Ayarlarına Dönüş Yapın

Sürekli Reklam Çıkıyor Android Fabrika Ayarlarına Dönüş
Android Fabrika Ayarlarına Dönüş

Fabrika ayarlarına dönebilmek için, ilk önce hafıza kartı bilgileriniz dâhil tüm verilerinizi yedeklemeniz şarttır. Zira bu işlem, tüm cihazı ilk günkü haline çevirmektedir. Tüm bilgilerinizi yedekledikten sonra telefonunuzun ayarlar kısmına gelerek, yedekle ve sıfırla başlıklı seçeneği tespit etmeniz gerekmektedir.

Buradan sonra fabrika ayarlarına dön butonuna bastığınızca cihaz, otomatik olarak kendini fabrika ayarlarına alacaktır. Buradan sonra hala reklam çıkmaya devam ediyorsa, karşınızda olan virüs daha güçlü şekilde yazılmıştır.

Reklam

Güvenmediğiniz Uygulamaları Silmek

İkinci seçenek ise, akıllı telefonunuzun ayarlar kısmında, uygulamalar sekmesine gelerek sizin yüklemediğiniz ve kaynağını da bilmediğiniz tüm uygulamaları silmektir. Bunlar büyük bir olasılık virüs kaynağıdır. Bundan sonra internete bağlanmak kullandığınız araca da girerek, ayarlar kısmında arama motoruna göz atmanızdır.

Bazı virüsler, bu arama motoru adresini değiştirerek, Google’dan başka bir adrese yönlendirmektedir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa, adresi yeniden Google olarak belirlemeniz tavsiye edilmektedir.

Virüs Taraması Yapmak

Eğer virüs kaynağı hala devam ediyorsa, kesin ve en etkili çözüm ise bir anti-malware programını akıllı cihazınıza indirerek, reklamı nasıl engellerim sorununu kolayca çözülmektedir. Burada ilk olarak Android cihazlar için bir anti-malware yazılımı bularak, indirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra program, büyük bir olasılıkla İngilizce olacaktır.

Bu nedenle programı açtıktan sonra scanner yazan yere tıklayarak, tüm telefonunuzu hızlı bir şekilde taratmanız gerekmektedir. Bu tanıtım ardından program, tüm virüsleri kendi otomatik olarak temizleyecektir.

Peki, bu virüsler temizlendikten sonra tekrar gelmemeleri için ne yapmalıdır? Gerek bilgisayar, gerekse akıllı cihazlarda tüm virüsleri, kaynağı bilinmeyen siteler ve programlar aracılığı ile gelmektedir. Bunlara crack dosyaları da dâhil olmaktadır.

Yani eğer lisanssız bir ürünü crack yaparak kullanırsanız, bu cihazınızda virüs olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumdan kaçınmak için öncelikle her siteye giriş yapmadan, sadece güvendiğiniz ve kaynağı belli sitelere girmeniz tavsiye edilmektedir.

Lisanssız Uygulama-Program Kullanmayın

Bunlara lisanssız ürün kullanma da dâhil olmaktadır. Eğer cihazlarınıza hiçbir zaman virüs bulaşmasını istemiyorsanız, crack kullanmazsanız temiz bir cihaz elde etmek mümkün olmaktadır. Girdiğiniz ve kullandığınız her site, program tamamen sizin sorumluluğunuz dâhilinde olmaktadır.

Android Reklam Virüslerinden Kurtulmak Için Google Play Kullanın
Android Reklam Virüslerinden Kurtulmak Için Google Play Kullanın

Akıllı cihazlarda bu durumu önlemek göreceli olarak daha kolaydır. Tüm uygulamalarınızı Google Play Store’dan virüs temizleyici indirdiğinizde ve videolarınızı yalnızca Youtube üzerinden izlediğinizde, virüsün bulaşması için potansiyel tüm kaynaklar silinmektedir. Geriye kalan tek konu, interneti bilinçli bir şekilde kullanarak, tüm tehlikelerden kaçınmaktadır. Bu tehlikeler, akıllı cihazlarımız için önemli sorunlardır.

Aramızda bu durumla karşı karşıya kalan var mı? Telefona sürekli reklam gelmesini engelleyebildiniz mi? Yorumlarda belirtip bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu