İnternet

Türkiye Google’ ı cezalandırdı!

Reklam

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Google bilindiği üzere ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Türkiye Google’ ı cezalandırdı! Geçtiğimiz haftalarda Rekabet Kurumu’ na, üreticileri arama motoru ve widget kullanmaya mecbur bırakması nedeniyle savunmasını yapan Google davası artık sonuçlandı.

Rekabet kurumu Google’ a tam 93 milyon dolar idari cezası verdi!

Rekabeti engellediği Google’ a verilen bu ceza, Avrupa Birliği’ nin geçen aylarda verdiği cezadan sonra şirket için 2nci bir şok olarak değerlendiriliyor.

Rekabet Kurulu tarafından ‘Google’ın mobil işletim sistemi, mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve cihaz üreticileriyle imzaladığı sözleşmelerin rekabeti ihlal ettiği’ iddiası ile başlatılan soruşturmada Google LLC, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti ve Google International LLC’yi suçlu buldu.

Yapılan soruşturma ve savunma sonrasında yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Google ekonomik bütünlüğünün, cihaz üreticileri ile imzaladığı; Mobil Uygulama Dağıtım Sözleşmelerinde yer alan Google aramanın sözleşme ile belirtilen noktalarda varsayılan olarak atanmasına ve Google arama parçacığının ana ekranda konumlandırılmasına; Google Webview bileşeninin ilgili işlev için varsayılan ve tek bileşen olarak atanmasına yönelik uygulamaları ile Gelir Paylaşımı Sözleşmelerinde yer verilen ve Google aramanın cihazlarda münhasıran yüklenmesini temin eden hükümler yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine oybirliği ile karar verilmiştir.”

Reklam

Avrupa Birliği Komisyonu, 18 Temmuz’da akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda kullanılan Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google’a 4.3 milyar euro para cezası kararı alındığını açıklamıştı.

Konu ile ilgili hazırladığımız habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Google Türkiye ise konu hakkında açıklama yaparak “Android herkes için daha az değil daha fazla seçenek yaratmaktadır. Güçlü bir ekosistem, hızlı inovasyon ve daha düşük fiyatlar yoğun rekabetin ayırt edici özellikleridir” ifadelerine yer verildi.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu