Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Nasıl Yapılır?

Windows 11 nasıl yedeklenir?

Reklam

Hayatımıza yeni giren Windows 11, verilerinizi güvende ve güvende tutmanıza yardımcı olacak şekilde geliştirildi. Fakat biz önlem için düzenli yedeklemeler yapmak zorunda kalabiliriz. Microsoft’un Windows sürümlerinde pek de kullanışlı olmayan, içerisinde pek çok hata barındıran, bazen de hayat kurtaran bu işleyişi nasıl kullanacağız? Bu yazımızda Windows 11 nasıl yedeklenir sorusuna ayrıntılı olarak anlatıyoruz.

Veri güvenliği artık hayatımızın bir parçası olmakla birlikte gereklilik gösteriyor. HDD sabit disklerden günümüzün güvenilir yüksek kapasiteli SSD’leri ve bulut destekli depolama seçenekleri karışımına kadar verilerimiz her zamankinden daha güvenli hale geldi.

SSD disklerin kapasitesi arttıkça bilgisayarlarımızın da vazgeçilmez parçaları olmaya başladı. Her ne kadar halen istediğimiz fiyat baremine yaklaşmasa da SSD diskler artık revaçta.

Windows da yıllar içinde daha güvenilir hale geldi ve gelişmeye devam ediyor. Ancak verilerinizin güvende olduğundan tamamen emin olmak istiyorsanız, yedekleme en iyi çözüm olmaya devam ediyor.

Windows 11, yerleşik Yedekleme ve Geri Yükleme işlevine sahiptir. Android telefonunuzu yedeklemek kadar kolay olmasa da, kullanımı oldukça kolaydır ve üçüncü taraf bir uygulama gerektirmeyecek kadar iyi çalışır. Windows 11’i nasıl yedekleyeceğiniz ve gerektiğinde nasıl geri yükleyeceğiniz aşağıda açıklıyoruz.

Windows 11 nasıl yedeklenir?

Windows 11’deki Yedekleme ve Geri Yükleme aracı, Denetim Masası’nda bulunur. Daha önceki işletim sistemi sürümlerini kullandığınız için Windows’a aşinaysanız, bu aracın kullanımını daha da kolay bulacaksınız. Windows 10 nasıl yedeklenir? adlı yazımızın linkini de buraya bırakalım…

Reklam

Yedeklemeyi kaydetmek için harici bir sürücüye ihtiyacınız olacak. Bu aşamada hdd yada SSD kullanabilirsiniz. Windows 11’i yedeklemek için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Yedeklemeyi yapacağınız, harici harddiski Windows 11 bilgisayarınıza bağlayın.
  2. Windows Arama aracılığıyla Denetim Masası’nı açın ve Sistem ve Güvenlik öğesine tıklayın .
Windows 11 Nasil Yedeklenir 1
Windows 11 Nasıl Yedeklenir?
  • Sağ taraftaki bölmede Dosya Geçmişi’ne tıklayın .
  • Sol gezinme bölmesinin altındaki Sistem Görüntüsü Yedekleme’ye tıklayın .
  • Yeni pencerede, Bir sistem görüntüsü oluştur seçeneğini tıklayın.
  • Windows 11 Nasil Yedeklenir 2
    Windows 11 Nasıl Yedeklenir?
  • Sistem Görüntüsü Sihirbazı süreç boyunca size rehberlik edecektir. Sabit diskte seçeneğini belirleyin .
  • Harici sürücünüz otomatik olarak seçilecektir, ancak gerekirse seçmek için açılır menüyü tıklayın. İleri’yi tıklayın .
  • Yedeklemek istediğiniz bölümleri seçin ve tekrar İleri’ye tıklayın . Şifreli bir sürücü uyarısı alırsanız, Tamam’ı tıklayın.
  • Windows 11 Nasil Yedeklenir 3
    Windows 11 Nasıl Yedeklenir?
  • Yedekleme ayarlarınıza son bir kez bakın ve başlamak için Yedeklemeyi başlat’a tıklayın .
  • Bir süre beklemeniz gerekecek, ancak yedekleme bitecek. Sihirbaz bir Sistem onarım diski oluşturmak isteyip istemediğinizi sorduğunda Hayır’a tıklayın.
  • Sihirbazı kapatmak ve Windows 11 yedeklemenizi tamamlamak için Kapat’a tıklayın .Not: Bu adımlar Windows 11 içindir, ancak Yedekleme ve Geri Yükleme aracı Windows 7’den beri Windows’ta kullanılmaktadır. Bu nedenle Windows 7 ve üzeri için bu adımları takip edebilirsiniz.
  • Windows 11 yedeklemesi nasıl geri yüklenir?

    Windows 11’in yerel yedekleme aracı, yalnızca işletim sistemini yeniden yüklerken yedeklemeyi geri yüklemenize izin verir. Bunun nedeni, aracın sisteminizin tam bir görüntüsünü oluşturması ve onu olduğu gibi geri yüklemesidir.

    Bu nedenle, windows 11 yüklemeli bir USB, DVD harici sürücünüzün bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olmanız gerekir.

    Bu genellikle bilgisayarınızı başlatmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra bir tuşa veya tuş kombinasyonuna basılarak yapılır. Bilgisayarınıza özel önyükleme menüsü tuşu için dizüstü bilgisayarınızın veya PC anakartınızın üreticisinin web sitesine bakın. Windows 11 yükleyiciye ön yükleme yaptıktan sonra, yedeği geri yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

    1. Doğru dili, saati ve para birimi biçimini ve klavye düzenini seçtiğinizden emin olun ve İleri ‘yi tıklayın.
    2. En alta doğru Bilgisayarınızı onarın seçeneğini tıklayın.
    3. Sorun Gider seçeneğine tıklayın ve Sistem Görüntüsü Kurtarma öğesini seçin.
    Windows 11 Nasil Geri Yuklenir 1
    Windows 11 Yedeklemesi Nasıl Geri Yüklenir?
  • Geri yükleme aracı ekranında, harici sürücüden yedekleme otomatik olarak seçilecektir. İleri’yi tıklayın.
  • Bir sonraki ekran sizden herhangi bir değişiklik gerektirmemelidir, bu nedenle İleri ‘yi tıklayın.
  • Geri yüklemeyi başlatmak için Bitir düğmesine tıklayın ve onaylamak için Evet’e tıklayın.
  • Windows 11 Nasil Geri Yuklenir 2
    Windows 11 Yedeklemesi Nasıl Geri Yüklenir?
  • Geri yüklemenin tamamlanması biraz zaman alacak ve işlem tamamlandıktan sonra Windows 11 verileriniz geri yüklenmiş olacak.
  • Windows 11 ile üçüncü taraf yedekleme araçlarını ve harici depolamayı kullanma

    Windows 11’de yerleşik olarak sağlam bir yedekleme işlevi bulunurken, bazı kullanıcılar ek özellikler isteyebilir. Bu kullanıcılar için çok sayıda üçüncü taraf yedekleme ve geri yükleme uygulaması mevcuttur.

    Ek olarak, çok fazla veriye sahipseniz, mevcut en iyi NAS sürücülerinden bazılarıyla ağa bağlı depolama oluşturmak isteyebilirsiniz.

    Reklam

    Bir NAS’ınız varsa özel yedekleme ve veri koruması dağıtabilirsiniz ve bu, verilerinizi herhangi bir Windows 11 hatasından korumanın harika bir yoludur.

    Sonuç olarak bu yazımızda Microsoft’un en son işletim sürümü Windows 11 nasıl yedeklendiğini, geriye nasıl yüklendiğini ayrıntılı olarak anlattık. Yeni güncellemeler ile yedeklemenin ve geri yüklemenin daha iyi olacağını düşünüyoruz.

    Yukarıdaki adımlarda bir sorun yaşarsanız aşağıdaki yorumlar kısmından yazarak yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca Microsoft’un Windows’ta Yedekleme ile ilgili bilgilere sitesinden göz atabilirsiniz.

    Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
    [Toplam: 3 Ortalama: 5]

    A. Özgün Okay

    Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu