Uygulama

Get Contact Nedir? Rehberde Nasıl Kayıtlı Olduğunu Öğrenme Uygulaması

Reklam

Get Contact nedir, sorusu son zamanlarda sıkça gündeme gelir oldu. Bazı internet kullanıcıları “kim beni nasıl kaydetmiş” sorusuna karşılık alabilmek için bu uygulamayı indirmiş olsalar da henüz uygulamaya genel bir güven oluşmuş değil. Kısa bir zaman aralığında bu kadar popüler oluşu ve özel bilgilerin paylaşımı nedeniyle uygulama tüm şüpheleri üzerine çekiyor. Peki, Get Contact güvenli midir? Get Contact numara sorgulaması nasıl yapılır. İşte tüm detaylar…

Get Contact uygulaması teknoloji gündemini yakından takip eden ve sosyal medyada aktif olarak takılan akıllı telefon kullanıcılarının dikkatini çekmiş durumda. Kullanıcılar karşıdaki kişinin rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu görmek için Get Contact uygulamasını indirme durumunda kalıyorlar.

Uygulamayı indirebilmek için Play Store veya App Store’a bakmanız yeterli. Ancak bu uygulamayı indirmeden önce tüm riskleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Karşıdaki kişinin rehberinde nasıl kayıtlı olduğunuzu öğrenebilmek adına Get Contact uygulamasını indirmek avantajlı bir durummuş gibi görünüyor olsa da sizin özel verilerinizde paylaşıldığı için bu uygulamayı telefonlarda bulundurmak bir nevi risk taşıyor.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 27 Aralık 2017 tarihinde aldığı ve Resmi Gazete’de yayınlanan bu kanunla birlikte, Get Contact tarzı kişi rızası olmadan özel rehber bilgisi paylaşan uygulamaların kullanımına yasak getirilmiş ve bu karar beraberinde ilgili hizmetleri veren birçok web sitesi ve telefon uygulaması durdurulmuştu.

Bu bakımdan resmi kaynakların yakın zamanda Get Contact üzerinde de bir uygulamaya gideceğini düşünüyoruz.

Reklam

Bu tip uygulamaları Android akıllı telefonunuza indirmemenizi tavsiye ediyoruz.

Haber Güncellemesi

GetContact uyarısı

Get Contact Nedir? Btk Ne Dedi?

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, hızla yayılan ve güvenlik açığı içeren 3. parti uygulamalarla kaynağı belli olmayan, kullanıcıdan izin talep eden GetContact ve benzeri uygulamaların kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabileceği konusunda uyardı.

Rehberlik hizmeti veren uygulamalara yönelik şikayetlerin artması üzerine BTK‘nin, konuyu gündemine alması bekleniyor.

KİŞİSEL BİLGİLER TEHLİKEDE

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe de AA muhabirine, en popüler rehber uygulamalarından GetContact’ın kullanıcıların numarasını ve isimlerini havuzunda topladığını söyledi.

Reklam

Uygulamanın rehberi kopyalama sistemi olduğu için kişinin numarası ve bilgilerini diğer kişilerle paylaştığına dikkati çeken Aktepe, şöyle devam etti:

“Uygulama bu noktada, özel hayatın gizliliği bakımından sıkıntılar doğuruyor. Buradan numaranızı ve bilgilerinizi silebilmek için sisteme eklenen unlist (listeden çıkarma) özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için de öncelikle uygulamadan hesabınızı silmeniz gerekiyor. GetContact uygulamasını indirerek telefonunuza erişim hakkı vermiş oluyorsunuz. Tüm verileriniz alınıyor. Cep telefonunuza giriş hakkı verdiğiniz için tüm kişisel bilgileriniz de ele geçiriliyor.” GetContact numara silme ile ilgili de haberimize göz atabilirsiniz.

Aktepe, ıslak imza ya da elektronik imzayla kullanıcıların rızasının alınmadığına işaret ederek, “Biz bu tür yazılımları, tüm bilgilerinizi toplayarak casusluk yapmayı amaçlayan ve insanların davranışlarını ortaya çıkaran bir kötücül yazılım olarak tanımlıyoruz.” dedi.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

3 Yorum

  1. Teşekkürler androidegel.com

    Get Contact ile ilgili okuduğum en iyi yazılardann biri Getcontact ın güvenli olmadığını yazmışsınız indirmedim bende

  2. Get Contact güzeldi ama baya bi izin isiyor millet ondan baya bi korktu tabii kullanmasını bilmek laızm böyle programları özellikle Android telefonlarda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu